Овај ТРИК знају само НАЈБОЉЕ домаћице - Тајни састојак који додају у РУСКУ САЛАТУ да укус буде незабораван
Руска салата је међу најпопуларнијим салатама у Србији.
Свака домаћица зна да је ово јело неизоставно на славама, прославама и свакодневним трпезама. Са својом богатом комбинацијом поврћа, мајонеза и разних додатака, руска салата представља прави спој укуса и традиције.
Рецепт за класичну руску салату
Састојци:
4 кромпира
3 шаргарепе
200 г грашка (може бити замрзнут)
4 киселе краставчића
200 г мајонеза (још лепши је укус са домаћим)
Со и бибер по укусу
1 кашика сенфа (опционо)
2 јаја (кувана, за декорацију)
Припрема:
Припрема поврћа: Кромпир и шаргарепу ољуштите и скувајте у сланој води док не омекшају. Оцедите и оставите да се охладе, а затим их исецкајте на коцкице.
Комбиновање састојака: У великој посуди помешајте кромпир, шаргарепу, грашак и ситно исецкане краставчиће.
Додавање мајонеза: Умешајте мајонез, со, бибер и по жељи сенф. Све добро промешајте како би се састојци спојили.
Декорација: На крају, јаја можете исећи на колутове и декорисати салату.
Сервирање: Оставите салату да се охлади у фрижидеру барем сат времена пре сервирања.
Тајни састојак
Једна корисница са друштвене мреже X поделила је занимљив савет који може учинити вашу руску салату још укуснијом. Наиме, домаћице из Естоније користе исте састојке као ми, али додају једну воћку — киселу јабуку. Како је навела, у зависности од количине руске салате, додају половину или целу јабуку.
„Ако се добро сећам, иде кисела јабука?“ питала је једна корисница, на шта је добила потврдан одговор. Овај једноставни додатак може донети посебну свежину и слатко-кисели укус, који ће обогатити вашу руску салату и учинити је још привлачнијом за све.
Испробајте овај рецепт и додајте свој лични печат уз тајни састојак, како би ваша руска салата засијала на свакој трпези!
Пишите нам у коментарима која салата је неизоставна на вашим трпезама, поделите рецепт са нама, а ми ћемо најбољи - објавити!