Ovaj TRIK znaju samo NAJBOLJE domaćice - Tajni sastojak koji dodaju u RUSKU SALATU da ukus bude nezaboravan
Ruska salata je među najpopularnijim salatama u Srbiji.
Svaka domaćica zna da je ovo jelo neizostavno na slavama, proslavama i svakodnevnim trpezama. Sa svojom bogatom kombinacijom povrća, majoneza i raznih dodataka, ruska salata predstavlja pravi spoj ukusa i tradicije.
Recept za klasičnu rusku salatu
Sastojci:
4 krompira
3 šargarepe
200 g graška (može biti zamrznut)
4 kisele krastavčića
200 g majoneza (još lepši je ukus sa domaćim)
So i biber po ukusu
1 kašika senfa (opciono)
2 jaja (kuvana, za dekoraciju)
Priprema:
Priprema povrća: Krompir i šargarepu oljuštite i skuvajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite i ostavite da se ohlade, a zatim ih iseckajte na kockice.
Kombinovanje sastojaka: U velikoj posudi pomešajte krompir, šargarepu, grašak i sitno iseckane krastavčiće.
Dodavanje majoneza: Umešajte majonez, so, biber i po želji senf. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci spojili.
Dekoracija: Na kraju, jaja možete iseći na kolutove i dekorisati salatu.
Serviranje: Ostavite salatu da se ohladi u frižideru barem sat vremena pre serviranja.
Tajni sastojak
Jedna korisnica sa društvene mreže X podelila je zanimljiv savet koji može učiniti vašu rusku salatu još ukusnijom. Naime, domaćice iz Estonije koriste iste sastojke kao mi, ali dodaju jednu voćku — kiselu jabuku. Kako je navela, u zavisnosti od količine ruske salate, dodaju polovinu ili celu jabuku.
„Ako se dobro sećam, ide kisela jabuka?“ pitala je jedna korisnica, na šta je dobila potvrdan odgovor. Ovaj jednostavni dodatak može doneti posebnu svežinu i slatko-kiseli ukus, koji će obogatiti vašu rusku salatu i učiniti je još privlačnijom za sve.
Isprobajte ovaj recept i dodajte svoj lični pečat uz tajni sastojak, kako bi vaša ruska salata zasijala na svakoj trpezi!
Pišite nam u komentarima koja salata je neizostavna na vašim trpezama, podelite recept sa nama, a mi ćemo najbolji - objaviti!