Сладак купус по бакиној рецептури: Савршен ручак препун витамина (Рецепт)
Погледајте шта је бака ставила у купус и добила ручак препун витамина који прија у овим данима
Потребно је :
- 2 шаргарепе
- 1 пашкнат
- 1 корен мањег целера
- веза младог лука, црног и белог
- 1 зелена љута паприка
- 2 мања кромпира
- 100 мл куваног парадајза
- 1 главица купуса
- неколико кашика уља
- 1 пуна кашичица брашна
- 1/2 кашичице мл црвене паприке
- 1 кашика сувог зачина или само соли
- 4 чена белог лука
Бакин рецепт за КРОМПИРУШУ БЕЗ КОРА: Готова за ПОЛА САТА, а боље од оне класичне (РЕЦЕПТ, ВИДЕО)
Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава
Припрема:
Купус исећи на пола, извадити корен и одстранити спољне листове. Исећи крупне коцке па пола поређати у дубљу, већу шерпу. Исећи поврће са средње коцке па пола додати на купус.
Одозго додати другу половину сеченог купуса и на крају другу половину сецканог поврћа.
Убацити и мало лишћа целера или стабљике. Додати љуту паприку и сипати пола шерпе воде. Кувати око 50 минута. Додати куван парадајз или свежа два и заћин. Кувати још 5-6 минута.
У тигањ ставити уље и сецкан бели лук и брашно пропржити да порумени па додати мл. црвену паприку и одмах убацити у купус. Лагано промешати.
Оставити минут два да кува па на крају ставити сецкан першунов лист. Наш рецепт је готов.