Традиционални БАКИН рецепт за ПОСНУ сарму - Пун УКУС домаћег јела ће одушевити ЦЕЛУ породицу
У време поста једно од старинских, традиционалних јела које су спремале наше баке је посна сарма.
Гурмани кажу да ако се спреми по правилној рецептури посна сарма може бити и боља од оне са месом. Свакако, здравија верзија овог домаћег јела је краљица свих посних слава и гозби.
Ако будете пажљиво пратили бакин рецепт, засигурно је да ће резултат бити укусуно јело које можете послужити, како на породичном рућку, тако и на неком већем окупљању.
Спавај и ГУБИ КИЛОГРАМЕ! Примените ове САВЕТЕ и пробудите се са КИЛОГРАМОМ МАЊЕ - једноставно је и ЗДРАВО
Мало ко зна за овај СИМПТОМ ДИЈАБЕТЕСА! Уколико приметите да вам се ово дешава са ОЧИМА, одмах код ЛЕКАРА, може наступити СЛЕПИЛО
Потребно је:
- листови киселог купуса
- 1 велики празилук
- 1 већа шаргарепа
- 1 мањи целер
- 1 мањи кромпир
- 1 цела главица белог лука
- 2 кашике ајвара
- 2 кашике јечмених пахуљица
- 100 г пиринча
- мало сувог зачина
- мало млевене паприке и љуте туцане
- ловоров лист
- уље
Припрема:
На уљу пропржити празилук и шаргарепу. Онда додавати, једно по једно, сецкано поврће; целер, кромпир, па додати пахуљице, опран пиринач, сецкан бели лук. Додавати зачине, млевену паприку, бибер, суви зачин, ајвар. Све добро изједначити. Листове купуса очистити, уклонити дебљи део листа и ставити пуну кашику надева, савити са стране и увити сарме на дуже. Ређати усправно у шерпу. Насецкати средину купуса, која је остала, додати још мало паприке и мало димљене рибе, по жељи. Убацити ловоров лист и прелити водом и оставити сарму да се крчка 2,5 сата, на тихој ватри. По зељи запећи.