БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ! 7 здравих шећера које можете јести без размишљања о КИЛОГРАМИМА!
Не морате размишљати о унетим калоријама.
Будући да здрави заслађивачи постају све популарнији занимало нас је, шта бисмо од свега понуђеног на тржишту, требали најчешће да конзумирамо?! Да ли су све те замене за шећер, с којим смо се сусрели још док смо били мали, заиста боље и здравије?
Размислите о уносу шећера у облику 5 до 10 посто уноса калорија дневно. Ако желите бити умерено фит рецимо 15 посто телесних масти мушкарци, а од 23 до 25 посто жене, онда можете конзумирати мало више шећера. Ако желите "плочице" на стомаку мораћете да једете мање шећера. Конзумирајте шећер у којем уживате и који вам је најдражи избор, али у умереним количинама. Како бисте знали којим редом да изаберете здраве шећере, нутриционисти су направили листу. Од оних најбољих према мање добрим заслађивачима.
МУЧНИНА, ПОВРАЋАЊЕ, ОСИП: Алергија на цитрусе може да буде веома озбиљна
Стевија
Реч је о природној замени и додатку који нема калорија, а добије се од листа биљке стевије. Ако упоређујете заслађиваче који имају калорије с оним који немају, стевија је на самом врху. Не диже шећер у крви, природна је и корисна када се конзумира у разумним количинама. Биоактивна је и може да има неке антиинфламаторне ефекте, али вам и може помоћи да смањите калорије.
Мед
Реч је о мешавини фруктозе и глукозе. Мед има антимикробиолошке и антибактеријске особине па се може користити и као средство за сузбијање кашља или код бола у грлу. Садржи много корисних својстава, и на крају, на ову намирницу можемо гледати више као на храну него као на шећер. Богат је угљеним хидратима, али има и високу калоријску вредност.
Свињска маст се враћа на велика врата: Сматрали су је непожељном, а она је заправо веома здрава
Кокосов шећер
Овај заслађивач је добио много позитивних оцена. Добија се из кокоса и мање је обрађен па зато и задржава природну смеђу боју попут сировог шећера. Такође, може садржати трагове минерала попут магнезијума, калијума и инулина. Он је високо калорични заслађивач који може изазвати напредне процесе који поступно доводе до разградње колагена.
Чиста шећерна трска
Реч је о нерафинисаном шећеру који се добија из шећерне трске. Може се појавити и у течном стању и често се користи за заслађивање незаслађених напитака, на пример оног од бадема, конопље и зоба, али и у многим здравијим рецептима за припремања печене хране. Сећерна трска садржи и меласу и влагу из постројења па технички, када га конзумирате, трошите мање шећера, али и уносите мање калорија него с обичним шећером, што га наравно, чини здравијим.
Одбијају да раде ПАПА ТЕСТ, а разлог ће вас ШОКИРАТИ!
НАПИТАК ЗЛАТА ВРЕДАН: Не само да ће побошати изглед ваше коже и косе, већ ће и линију довести у ред
Агава
Садржи више фруктозе него глукозе (чак и 90 посто фруктозе). Волеће га љубитељи сирупастих укуса. Добро се меша с текилом, што га чини главним додатком у омиљеном пићу - маргарити. Препоручује се особама које имају дијабетес.