Пуњене ПАРПИРКЕ по РЕЦЕПТУ Секе Алексић - Не ставља пиринач, већ ову житарицу, припрема се једноставно и уз пар састојака
27.09.2024.
14:30
Коментари (1)
Припремите их још данас и обрадуте укућане једним укусним ручком.
Певачица Сека Алексић са својом породицом живи у складу са хришћанском, православном вером. Поштује празнике и пост.
Данас је Крстовдан, пости се и ако немате идеју за ручак ево предлога из Секине кухиње за посне пуњене паприке.
Потребно је:
- 8 паприка
- 500 г пшенице
- 3 чена белог лука
- 100 г парадајза
- 300 г празилука
- пола кашичице слатке паприке и босиљак
Припрема: Ситно исецкајте празилук, а парадајз исеците на коцкице. Затим издинстајте бели лук и слатку паприку, па додајте претходно скувано и самлевено жито. Зачините по укусу, додајте мало босиљка и припремљеном смесом напуните паприке. Сложите их у плех или ватросталну посуду, прекријте фолијом и пеците 30 минута на 180 степени.