Punjene PARPIRKE po RECEPTU Seke Aleksić - Ne stavlja pirinač, već ovu žitaricu, priprema se jednostavno i uz par sastojaka
27.09.2024.
14:30
Komentari (1)
Pripremite ih još danas i obradute ukućane jednim ukusnim ručkom.
Pevačica Seka Aleksić sa svojom porodicom živi u skladu sa hrišćanskom, pravoslavnom verom. Poštuje praznike i post.
Danas je Krstovdan, posti se i ako nemate ideju za ručak evo predloga iz Sekine kuhinje za posne punjene paprike.
Potrebno je:
- 8 paprika
- 500 g pšenice
- 3 čena belog luka
- 100 g paradajza
- 300 g praziluka
- pola kašičice slatke paprike i bosiljak
Priprema: Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Zatim izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa dodajte prethodno skuvano i samleveno žito. Začinite po ukusu, dodajte malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.