БЕЗ ОВА ТРИ ПОМАГАЛА кухињски шефови НЕ МОГУ ДА ЗАМИСЛЕ КУВАЊЕ: Овако се спрема најукуснија храна
Ово је заштитни знак врхунског кувара!
Сви они који су пробали да испеку рибу у обичном тигању или да филетирају месо тупим ножем брзо су схватили да је за припрему одличних јела потребна и квалитетна опрема.
С тиме се слажу и врхунски шефови који помно граде своју колекцију квалитетног кухињског прибора, а ево шта је за њих незаобилазно!
Смирују НАТЕЧЕНЕ десни, КРВАРЕЊЕ и ЕЛИМИНИШУ непријатни ЗАДАХ! Чајеви од ових БИЉКА делују брзо
МОКРИТЕ ЗА ВРЕМЕ ТУШИРАЊА? Докторка објашњава зашто је то лоше по здравље! (ВИДЕО)
Најсочнији СОС за ТЕСТЕНИНУ из бакине кухиње - Рецепт ЗА ПОЧЕТНИКЕ у кувању, брзо, једноствно и ПРЕУКУСНО (ВИДЕО)
Термометар
Ако желите да испечете савршено меко месо или да припремите сласни карамел без страха да ће да загори, термометар је обавезан прибор сваке добро опремљене кухиње. Својим гостима увек желимо да послужимо само најфиније залогаје, но фини залогаји морају да буду и сигурни. Док боја меса може да указује на то је ли месо печено или не, најсигурнији смо да је добро термички обрађено ако му проверимо температуру.
Неприањајући тигањ
Било да припремате само најздравија јела или су вам палачинке омиљени оброк, у кухињи морате да имате неприањајући тигањ. Захваљујући подлози за коју се ништа не лепи, за печење на неприањајућем тигању треба да користите минимално уља или маслаца, а понекад ни капљицу ако се ради о маснијим намирницама. Предност неприањајућег тигања је и приступачна цена, а посебно се лако чисти јер нечистоће само склизну с површине.
Професионални ножеви
Помно одабран сет ножева у кулинарском свету је нешто попут заштитног знака врхунског шефа. Сваки од њих ће да потврди да кухиња није потпуна без квалитетних ножева који служе као први корак у припреми фине хране. Није сваки нож једнак, па нам је тако потребан посебан нож за одреске, посебан нож за гуљење и назубљени нож за резање хлеба. Постоје и универзални ножеви који служе за сецкање поврћа и воћа, а звезда сваке кухиње је куварски нож намењен за сецкање и резање готово свих врста намирница.