БРЗЕ ДОМАЋЕ ЛИСНАТЕ ПОГАЧИЦЕ: Споља хрскаве, унутра нежне и кремасте, а чак ће и наредног дана бити свеже
Не одузимају пуно времена, а фантастчне су за доручак или ужину.
Мало ко не воли лисната пецива, али ретко ко жели да проведе цело после подне развијајући тесто. И зато одемо у пекару и бирамо, али... домаће је домаће. Данас вам доносимо рецепт за брзе лиснате погачице, које се лако праве, а преукусне су.
Можете их јести за било који оброк, слажу се и уз слано и уз слатко. Одличан су за доручак у комбинацији са сиром, јогуртом или сухомеснатим производима.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/22/354368661_215565754733597_1847752288662135380_n.jpg?itok=J6RzGelV)
ПРОЈА НА САСВИМ НОВ НАЧИН: Палачинке пројаре са сусамом и сиром тако једноставне, а тако укусне и сочне
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/20/354468774_585544260362476_9152609849683631271_n.jpg?itok=-zkPMsC6)
Може да се ПОСТИ и да се ГОСТИ: Преукусни МЛАДИ КРОМПИРИ СА ПАСТОМ, готов ручак за тили час
Потребно је:
Нека вам као мерка послужи лонче од 200 гр.
- 2 шоље хладне воде
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 2 кашике уља
- 3 лончета брашна
- 150 г маргарина
Припрема:
У ванглицу сипајте хладну воду, додајте надошли квасац, уље, брашно и со, а потом све замесите у глатко тесто. Након што је тесто одстојало пола ста, на њега изрендајте трећину смрзнутог маргарина. Потом тесто пресавијте пар пута, а онда га ставите у кесу на хладно. Процес поновите два пута. Сада је време за развијање, а када сте га истањили на жељену дебљину, исеците погачице и поређајте их у подмазан плех. Оставите их да одстоје око 20 минута, па их премажите жуманцетом и пеците на 220 степени око 25-30 мин.
Уживајте у домаћим укусима из бакине кухиње!