BRZE DOMAĆE LISNATE POGAČICE: Spolja hrskave, unutra nežne i kremaste, a čak će i narednog dana biti sveže
Ne oduzimaju puno vremena, a fantastčne su za doručak ili užinu.
Malo ko ne voli lisnata peciva, ali retko ko želi da provede celo posle podne razvijajući testo. I zato odemo u pekaru i biramo, ali... domaće je domaće. Danas vam donosimo recept za brze lisnate pogačice, koje se lako prave, a preukusne su.
Možete ih jesti za bilo koji obrok, slažu se i uz slano i uz slatko. Odličan su za doručak u kombinaciji sa sirom, jogurtom ili suhomesnatim proizvodima.
PROJA NA SASVIM NOV NAČIN: Palačinke projare sa susamom i sirom tako jednostavne, a tako ukusne i sočne
Može da se POSTI i da se GOSTI: Preukusni MLADI KROMPIRI SA PASTOM, gotov ručak za tili čas
Potrebno je:
Neka vam kao merka posluži lonče od 200 gr.
- 2 šolje hladne vode
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 2 kašike ulja
- 3 lončeta brašna
- 150 g margarina
Priprema:
U vanglicu sipajte hladnu vodu, dodajte nadošli kvasac, ulje, brašno i so, a potom sve zamesite u glatko testo. Nakon što je testo odstojalo pola sta, na njega izrendajte trećinu smrznutog margarina. Potom testo presavijte par puta, a onda ga stavite u kesu na hladno. Proces ponovite dva puta. Sada je vreme za razvijanje, a kada ste ga istanjili na željenu debljinu, isecite pogačice i poređajte ih u podmazan pleh. Ostavite ih da odstoje oko 20 minuta, pa ih premažite žumancetom i pecite na 220 stepeni oko 25-30 min.
Uživajte u domaćim ukusima iz bakine kuhinje!