ЈАЧА КРВНЕ СУДОВЕ И ШТИТИ СРЦЕ: Чај који ће вас препородити, само мали број људи зна његова лековита својства
Мало ко зна за сва лековита својства овог чаја.
Ситно зрно зоби богато је фитостеролима - супстанцама које чисте крвне судове и спречавају да се холестерол апсорбује у телу. Ову намирницу можете конзумирати у облику каше, али мног једноставнији начин је да скувате чај.
Овај чај је одличан за јачање здравља срца и крвних судова и смањивање ризика од инфаркта и можданог удара.
Сви се ВРАЋАЈУ У СРБИЈУ - Прогноза НУМЕРОЛОГА за нашу државу, ево како ће КРИЗА у свету УТИЦАТИ НА НАС
ИСПОШТУЈТЕ ове ОБИЧАЈЕ на ДАН и уочи БОЖИЋА - Најрадоснији празник треба прославити на овај начин
Чај од зоби или чај од оваса се користи код ублажавања многих симптома и неправедно је запостављен у лечењу. Само мали број људи зна за сва његова лековита својства.
Овас важи за веома моћно и благотворно средство за јачање нервног система. Препоручује се онима који пате од несанице, психичког замора, анксиозности и депресије.
Травари га чак препоручују и особама оболелим од мултипле склерозе.
Регулише рад желуца, па се препоручује особама које имају осетљиве органе за варење.
Такође, има својства која погодују оболелима од рака дебелог црева. Посебно је делотворан у смањивању нежељених последица које се могу јавити у току радио и хемо терапије.
Микроелемнати и флавоноиди којима обилује ојачавају имуни систем и поправљају крвну слику.
У једном истраживању којим је било обухваћено 1540 професионалних спортиста из Аустралије примећено је да свакодневна употреба оваса у исхрани доприноси повећању мишићне масе.
Ни не слутите колико су добре за здравље: 3 урме дневно могу да препороде читав организам!
Сви који пате од повећаног нивоа холестерола у крви и крвног притиска би требали да уврсте овај чају своју исхрану.
Ово нису са његова позитивна својства. Чај од оваса се препоручује свима који пате од екцема, имају осетљиву кожу или осећају интензиван свраб.
Припрема:
5 кашика зоби потопите у литар хладне воде и загрејте полако до кључања. Осатвите да ври 5 минута, а након тога да се охлади.
По жељи засладите са мало меда и конзумирајте у току дана уместо воде.