ЦЕО ЖИВОТ ПОГРЕШНО ЉУШТИШ БАНАНУ! Ово је једини ИСПРАВАН начин!
Није на одмет знати...
Сигурно сте много пута покушали да ољуштите банану окренувши је на страну где се заправо налази њена "дршка". Потом приметите да вам иде мало теже од очекиваног, а деси се и да не можете уопште да је ољуштите.
То је зато што правите типичну грешку!
ДОКАЗАНО ЈЕ! Ево у чему су жене сигурно боље од мушкараца!
Сипала је ОВУ смесу у одвод и прекрила га ПЕШКИРОМ - након само 10 минута СВЕ се преокренуло! (ВИДЕО)
(ФОТО) ПИСАЛО СЕ ДА ЈЕ СМРШАЛА, ПА ДА СЕ ОПЕТ УГОЈИЛА: Ево како ДАНАС ИЗГЛЕДА Бојана Стаменов - усликана на прослави рођендана
Наиме, дршка банане је најтврђи део овог воћа, а за то постоји и разлог – управо то је део где је воћка спојена за стабло.
Покушај да отворите банану са те чврсте стране, само ће вас наумучити, тако да је много ефикасније да је отворите са друге стране, од врха. Иначе, банане расту увис, тако да многи заправо и мешају који део воћке је горњи.
Најлакши начин да ољуштите банану је да "дршку" држите руком, а прстима друге руке направите мали процеп на другој крају банане, тј. на врху и лагано повучете на доле. Другим речима, супротно од онога како је већина нас радила целог живота!
Када отворите банану на врху, онако као би требало, вероватно ћете видети и мали тамни део воћке, за који многи не знају шта је. Реч је о остатку из периода када је банана била цвет, а добра вест је да ћете овај делић отклонити заједно са кором уколико "правилно" ољуштите воћку.