ЛЕЧИ КАШАЉ У РЕКОРДНОМ РОКУ! Напитак од ове НАМИРНИЦЕ, прекида главобољу и детоксикује организам!
Веома је здрав!
Овај лековити корен вековима се користи за лечење грлобоље и кашља, снижавање температуре, против морске болести, мучнине и главобоље.
Благотворан је у лечењу грлобоље, а истовремено смањује кашаљ, посебно онај који настаје због прехладе. Постоји и низ лекова на бази ђумбира, али не морате да их купујете јер већину можете да направите код куће.
ИСКУСИЛА САМ СВЕ ШТО ГЛЕДАМ КАО ЛЕКАР: Исповест познате докторке након ЛЕЧЕЊА НА РЕСПИРАТОРУ
НЕ СМЕТЕ ИХ ИГНОРИСАТИ: 5 знакова да имате МАЊАК МАГНЕЗИЈУМА - ево ЗАШТО је то опасно!
Лако је и једноставно.
1. рецепт: Чај од ђумбира са лимуном и медом
Потребна је шоља кипуће воде, ђумбир (рендани), кашика меда и кашика лимуновог сока.
С тим састојцима урадите следеће:
Прокувајте шољу воде, затим додајте ђумбир и оставите да одстоји три минута. Додајте по кашику лимуновог сока и меда. Процедите чај како бисте уклонили нарендане комаде ђумбира. Добро промешајте и уживајте у напитку.
2. рецепт: Чај од ђумбира са лимуном и медом (друга метода)
Састојци: Седам до осам центиметара ђумбира (сецканог), две шоље воде, пола шоље лимуновог сока, две кашике меда.
Следите исте кораке као и код првог рецепта, али пре цеђења, прво непроцеђени напитак поклопите пластичном фолијом на 10 минута. Након тога пиће можете да процедите.
Још неке могућности чаја од ђумбира
Након што сте направили чај од ђумбира, било да се ради о првој или другој методи, још можете да додате неке састојке. На пример, пола кашичице млевеног цимета који ће деловати као антисептик за уклањање вируса од прехладе или један здробљени чен белог лука за имунитет или прстохват кајенске паприке пре него што почнете да пијете чај.
3. рецепт: Сок од ђумбира
Састојци: шоља шећера, 1/4 кашичице зрнастог пекарског квасца, две кашике ренданог ђумбира, вода, сок од једног грејпа или лимуна.
За припрему овог сока требаће вам и флаша и левак. Ево шта треба да урадите с припремљеним састојцима:
Помоћу левка ставите шећер и квасац у флашу. Затим у боцу додајте сок од ђумбира, лимуна или грејпа и воду. Ставите поклопац и протресите састојке. Након што се протресли све састојке, додајте још мало воде. Поновно протресите и чувајте на топлом месту до два дана. Када је време да попијете свој сок од ђумбира, знаћете по томе када боца почне лако да се отвара.
Било да се ради о свежем чају од ђумбира или о соку, подједнако ће деловати на кашаљ и прехладу.