ДОБРЕ ВЕСТИ: Ако не волите да једете ПОВРЋЕ, довољно је само ОВО да уведете у исхрану
Одличан извор витамина, гвожђа, влакана и антиоксиданата.
Многи од вас не воле да једу поврће, али сте свесни да треба да га једете због здравља.
Лепа вест је да не морате да једете сво поврће, довољно је да то буде само грашак.
Напитак за МРШАВЉЕЊЕ од САМО 3 САСТОЈКА за којим је свет ПОЛУДЕО! (РЕЦЕПТ)
Нутриционисти кажу да је ово поврће толико богато важним нутријентима да је права штета ако га не једете редовно.
Захваљујући високом нивоу протеина и влакана, грашак ће вам подићи ниво енергије, а ово поврће садржи и много витамина К, који често не уносимо у довољним количинама, а од велике је важности за здравље костију.
Нутрициониста открива шта да једете како бисте се ослободили акни!
Грашак је одличан извор витамина, гвожђа, влакана, антиоксиданата и протеина, каже нутрициониста Џеки Линч.
Ово поврће из породице махунарки једно је од свега неколико врста поврћа које су одлични извори протеина, и управо је то разлог због којег многи протеински шејкови у основи имају сушени грашак.
Облик ушију открива скривене болести, али и тајне карактера
Свеж или смрзнути грашак одличан је додатак смутијима, а доносмо вам и још три добра разлога да једете више грашка овог лета.
Ово поврће је сјајан извор витамина К, нутријента који често превиђамо, а од виталне је важности за здравље наших костију. Витамин К неопходан нам је да бисмо могли да стварамо остеокалцин, који кости чини снажнијим јер појачава калцијум који се користи у процесу обнове коштаног ткива.
ЗНАТЕ ЛИ КОЛИКО ЈЕ МИРОЂИЈА ЗДРАВА? Откријте за ШТА се све КОРИСТИ ова зачинска биљка (ФОТО)
Грашак је, такође, пун и антиоксиданата, витамина Ц, Е и цинка, као и полифенола. Сви они одржавају наш имунитет у добром стању, тако да смањују ризик од инфекција.
Ово поврће богато је и нутријентима који су важни за здравље срца и крвних судова, јер садржи много омега-3 масних киселина које умањују ризик од стварања крвних угрушака.
Грашак је и одличан извор Б витамина, који такође позитивно делује на здравље срца и умањује ризик од кардиоваскуларних болести.
СПАС У ПРАВИ ЧАС: Решите се УМОРА и БОЛОВА у ногама! (ВИДЕО)
Ако редовно једете ово поврће, имаћете и више енергије, пошто је грашак одличан извор гвожђа, али и влакана која су важна за одржавање нивоа шећера у крви стабилним. А кад нам је ниво шећера у крви стабилан, нема падова енергије нити "напада" глади у току дана.
ПИЈЕТЕ И ЈЕДЕТЕ У ХОДУ? Престаћете када видите шта се тада ДЕШАВА у вашем ОРГАНИЗМУ
Како да припремите грашак, а да искористите све ове важне нутријенте на најбољи могући начин?
Кувајте га што краће, у што мањој количини воде, тако смањујете могућност да се витамини раствориви у води (Б и Ц) "изгубе" током припремања. А ако волите смутије, можете додати шаку грашка у свој јутарни напитак.