Домаћа телећа ЧОРБА, боља од кафанске! Ово јело ОПОРАВЉА, хидрира, ГРЕЈЕ и дезинфикује, а припрема се за пола сата
На овај начин ћете појести нешто што је веома здраво и пријаће организму, а већ ћете бити сити и нећете моћи превише да поједете касније у току оброка.
Када говоримо о укусним и здравим јелима, домаћа телећа чорба заузима посебно место на нашим столовима. Ова чорба није само укусан оброк, већ и право благо за здравље. Брзо се припрема, а резултат ће вас одушевити! Не без разлога, многи тврде да је домаћа верзија далеко боља од оне коју можете добити у кафани.
Зашто телећа чорба?
Телећа чорба је савршена за све прилике. Богата је хранљивим састојцима који помажу у опоравку организма, хидрацији, грејању и чак дезинфекцији. Идеална је за хладне дане када вам је потребна додатна енергија или када се осећате уморно и исцрпљено.
Састојци
1 главица црног лука
1 дл уља
½ кг телећег меса (од врата или плећке)
1,5 л воде
2 шаргарепе
2 кромпира средње величине
1 корен першуна или пашканата
1 мањи корен целера
6-7 зрна бибера
2-3 листа ловора
Со по укусу
За запршку:
2 кашице брашна
1 кашичица слатке алеве паприке
1 дл уља
Пре послужења:
1 жуманце
2 кашике киселе павлаке или 100 мл павлаке за кување
Припрема
На загрејаном уљу пропржите ситно сецкану главицу црног лука док не постане стакласт. Додајте телеће месо исечено на коцке и пржите док не добије златно смеђу боју. Затим додајте воду и пустите да прокува. Када вода проври, додајте сецкане шаргарепе, кромпир, корен першуна, целер, бибер, ловор и со. Кувајте на лаганој ватри око 20 минута, док поврће не омекша.
Док се чорба кува, припремите запршку. На загрејаном уљу пропржите брашно док не постане златно, додајте слатку алеве паприку и брзо промешајте. Запршку додајте у чорбу, промешајте и кувајте још неколико минута.
Пре послужења, умутите жуманце са павлаком и додајте у чорбу. Послужите топло, уз свеж хлеб или пециво.
Уживајте у домаћој телећој чорби која греје душу и тело!