Направите САМИ ДОМАЋЕ КОРЕ ЗА ПИТУ - Припремите их по бакином рецепту и уз овај надев, брзо и једноставно (ВИДЕО)
Предлог за доручак или вечеру!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за питу са домаћим корама.
Потребно је:
- 450 гр брашна
- 250-300 млаке воде
- мало сол
Зову га "ЈЕСЕЊА ИНФУЗИЈА": Чај од ове биљке УКЛАЊА УМОР, одличан је код поспаности и НЕДОСТАТКА ЕНЕРГИЈЕ
Све ПОЧИЊЕ НАГЛО: У року од САТ времена НАСТУПИ МАЛАКСАЛОСТ и БОЛ у стомаку, а затим и ТЕМПЕРАТУРА
Надев:
- 400 гр млевеног меса
- 1 већа главица црног лука
- уље, бибер со
Припрема:
Умесити тесто од брашна и воде да буде глатко.Поделити на два дела . Покрити га и оставити га 20-30 мин. Раширити стоњак на сто мало га побрашњивити па развући тесто оклагијом 30-40 цм и добро га науљити и утапкати рукама.
Оставити тесто још 10 мин да стоји. Руке намазати уљем па са спољни део руку шакама завући под тесто. Подигнути у вис и мало протрести да се тесто развуче. Вратити тесто на сто и рукама развлачити крајеве све у круг док се не развуче преко целог стола. Покидати крајеве.
На уљу пропржити сецкан лук па додати млевено месо и добро га упржити поклопљено бар 15 минута. Додати соли, бибера, може и мало мл. паприке по жељи. Побацати пола меса на целу кору, оставити 2 прста на средини празно.
Савити са једне па са друге стране у ролницу па пресећи развучени део на средини да се добију две ролнице. Увити у круг или по облику тепсије коју обавезно премажете уљем. Тако и други део теста. Пећи 30 минута на 200 степени Ц да лепо порумени. Покрити крпом печену питу- бурек да се мало прохлади и сервирати.