Домаћице, заблистајте: БРЗА погача готова за само 20 минута - топи се у устима, идеална за ненајављене госте
Одушевите своје најмилије!
Има ли лепшег осећаја од мириса свеже печене погаче која испуни сваки кутак вашег дома?
Тај мирис враћа нас у детињство, у време када су баке са љубављу спремале мирисне хлебове и погаче на старом шпорету, а ми нестрпљиво чекали први комад.
Домаћа погача није само храна – она је топлина дома, успомена на породицу и слатки повратак у безбрижне дане.
За све вас који желите да пробудите те успомене и унесете тај магични мирис у свој дом, имамо једноставан и проверен рецепт који даје савршено меку и укусну погачу, захваљујући посебном додатку јогурта који тесту пружа изузетну мекоћу. Спремите се да будете одушевљени!
Састојци
2 јаја
2 дл јогурта (око једне чаше)
230 г брашна (меко, за фину текстуру)
130 мл сунцокретовог уља
пола кесице прашка за пециво
1 кашичица соли
Припрема
Први корак: У великој посуди, миксером умутите једно јаје и једно беланце док не добијете пенасту смесу. Додајте јогурт и 130 мл уља, мешајући док се све лепо сједини. Ова мешавина јогурта и уља учиниће да ваша погача буде мека и сочна, баш као из бакине кухиње.
Додавање сувих састојака: У смесу постепено додајте брашно, прашак за пециво и кашичицу соли. Све лагано измешајте миксером на најмањој брзини. Пазите да се састојци уједначено повежу, како би погача била савршено прозрачна.
Припрема плеха: Припремите плех величине 20x30 цм. Премажите га танким слојем уља и поспите брашном – овај корак осигурава да погача не загори и да се лако извади из плеха након печења.
Завршни потез: Преручите смесу у плех и поравнајте је спатулом. Премажите површину умућеним жуманцем – ово ће јој дати предивну златну боју и додатно је украсити.
Печење: Загрејте рерну на 230 степени и пеците погачу око 15 минута, или док не добије златно-смеђу корицу и кухињом се прошири онај предиван мирис домаћег хлеба.
Када извадите погачу из рерне, сачекајте само неколико минута пре него што је исецете. Овај савршени хлеб уз омиљени сир, мало кајмака или пар киселих краставчића, биће чаролија на вашем столу.
Уживајте у сваком залогају!