ДОРУЧАК који је омиљен широм света, нажалост, и НАЈВИШЕ ГОЈИ: Нутриционисткиња упозорава чега да се чувамо
Прави се од белог брашна и пун је калорија
Нутриционисткиња Марина Копитко је поделила недостатке традиционалног француског доручка.
Према њеним речима, кроасан, који многи често конзумирају за доручак, може допринети накупљању сала.
- Кроасан се прави од белог брашна. Осим калорија, угљених хидрата и засићених масти, нема ништа друго. Постотак протеина је врло мали, а витамина, минерала и дијеталних влакана практички нема - изјавила је.
"Пила сам воду од киселих краставаца 7 дана и решила ми је проблем који ме је ОДУВЕК МУЧИО"
НИЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО - Ево шта се догађа са организмом када ЧЕСТО ЈЕДЕТЕ КРОМПИР и неће вам се свидети
Кроасан је заправо неуравнотежена намирница с високим уделом угљених хидрата и калорија па је боље заменити нечим хранљивијим и здравијим.
Позната нутриционисткиња позвала је и на опрез с медом.
- Мед је додани шећер, калоријски је врло близу обичном шећеру. Важно је контролисати унос меда, посебно кад су у питању дијабетичари, особе с прекомерном тежином и људи са алергијама - поручила је она.
Давање меда не препоручује се ни деци до прве године живота јер може изазвати развој цревних болести.