"Ова јела су ТРОВЊЕ У НАЈАВИ" - Легендрни Гордон Ремзи открио шта никада НЕ НАРУЧУЈЕ са менија, а разлог је и више него ЛОГИЧАН
Када одемо у ресторан и кренемо да листамо подугачки мени, најчешће се осећамо преплављено избором, па чак и исфрустрирно, јер не знамо шта да одаберемо, а да не погрешимо. Тако се нађемо у искушењу да поручимо исто што и остали, али спрецијалитет дана нас мами. Ипак, легендарни паклени кувар Гордон ремзи саветује да никада, али баш никада, не треба наручивати јело дана, а разлог је логичан - "покушавају само да се отарасе те хране".
Легендарни кувар Гордон Ремзи открио је неколико ствари које никада не наручује у ресторану, а разлог је врло једноставан.
Када се нађете у ресторану, можда се осећате преплављени избором, те страхујете да ли нећете погрешити и требали да нарчите исто што и ваше друштво или ипак да ризикујете? Међутим, Ремзи ће вам олакшти будући одабир, јер ћете знати шта да избегавате у широком луку!
Мало ко зна за овај СИМПТОМ ДИЈАБЕТЕСА! Уколико приметите да вам се ово дешава са ОЧИМА, одмах код ЛЕКАРА, може наступити СЛЕПИЛО
Јесте ли чули за СИНДРОМ НОВОГОДИШЊЕ ЈЕЛКЕ? Да, он постоји и може вам ПОКВАРИТИ ПРАЗНИКЕ гадним СИМПТОМИМА
Познати кувар је открио да једно јело посебно избегава како би био сигуран да је храна коју једе свежа. Навео је да никада не би наручио јело дана у ресторану, сматрајући да је то вероватно храна које ресторан покушава да се отараси" или нешто што је било на "специјалном" менију претходног дана.
- Питајте шта је био јзчерашњи спрецијалитет дана. Ако конобар замуцкује, а сигуно хоће, или вас лаже да није било исто јело као данас или страхује д га не питате шта је било дан пре, јер је највероватније да је целе недеље управо то што покушвају да вам увале, специјалитет дана, рекао је паклени кувар.
Такође је предложио да је један од најбољих начина да сазнате шта је добро када посетите нови ресторан је да једноставно питате конобара.
- Зависи од ресторана, али конобари имају тенденцију да пробају већину јела на менију и могу вам дати увид у оно што је кувар додао и шта локално становништво има, објаснио је он, тврдећи да му је дато много добрих препорука од конобара.
Осим што је поделио које јело избегава у ресторану, Гордон Ремзи је такође дао савете о томе на које "црвене заставе" треба обратити пажњу када наручујемо храну.
Саветовао је да збегавамо места која се "хвале" својом храном и користе фразе попут "најбоље на свету", "познато" или чак "најбоље у земљи".
Још једна "црвена застава" у ресторанима, како је навео, јесте дугачак списак специјалитета на менију. Саветовао је да се не доводимо у искушење када видимо много специјалних понуда, тврдећи да то обично није ништа посебно.
- Специјалисти су ту да нестану током вечери. Када наведу 10 специјалних понуда, то није посебно, приметио је у разговору за The Mail.