Јаја НИСУ ЗДРАВА уколико се комбинују са ОВИМ НАМИРНИЦАМА - Сви здравствени бенефити падају у воду
Јаја су изузетно здрава и хранљива и прави су избор уколико сте на дијети или водите рачуна о исхрани. Међутим, веома је важно са којим намирницама их комбинујете, јер у случају да су у питању месне прерађевине или пржени кромпир, све предности ове намирнице падају у воду.
Јаја садрже мноштво храњивих састојака. Пружају бројне здравствене предности јер су добар извор протеина и могу помоћи у смањењу упале, побољшању здравља костију, а доприносе и здрављу мозга.
Једу се за доручак, након тренинга или као међуоброк, а могу се спремити на бројне начине - кувана, "на око" и кајгана. Ипак, треба припазити на намирнице које једете уз јаја. Само зато што су здрава, не значи да их можете комбиновати са нездравим састојцима.
Сигуран ЗНАК ДА СЕ ПОКВАРИО - Овако изгледа КИСЕЛИ КУПУС који морате бацити, није више за јело
Помажу код гастритиса, ЗАТВОРА и БРОНХИТИСА, прехладе и ГРИПА - Комбинације воћа и зачина које дају НАЈЗДРАВИЈЕ СОКОВЕ
- Због висококвалитетних беланчевина и витамина Б које садрже, нема сумње да јаја могу бити део здраве и уравнотежене прехране. Али, када се једу уз храну богату мастима, натријумом и другим нездравим састојцима, све то пада у воду - рекла је дијететичарка Лаурен Манакер.
Јаја се често једу уз кобасице и пржени кромпир. Таква храна пуна је засићених масти и соли.
- Кад одлучите да једете јаја, свакако их једите уз друге храњиве намирнице попут авокада, хлеба од житарица од целог зрна и поврћа - упозорила је Манакер.