ЈЕДИТЕ ПИХТИЈЕ ЗА ЈАКЕ КОСТИ: ЖЕЛАТИН је СПАС за хрскавицу и зглобове, али и ТОПИ КИЛОГРАМЕ
Обновиће ваше кости и хрскавице.
Желатин је беланчевинасти производ, безбојна или жућкаста супстанца без мириса и укуса која се добија кувањем коже, костију или везивног ткива говеда, свиња или коња. Желатин је хидролизовни облик колагена који се добија парцијалном хидролизом колагена издвојених из коже, костију или хрскавице везивног ткива.
Загрејан желатин се топи, а кад се охлади опет је чврст, а помешан са водом формира полугел. Ако се потопи у воду, део супстанце се раствара. Постојан је у веома малом температурном опсегу. Главни је састојак везивног ткива код свих животиња. Добијен је хидролизом од колагена, протеин који даје снагу и потпору ткивима и органима. За скупља коришћења као што су фотографскаи фармацеутска користи се желатин који се добија из говеђих костију. Данас се поред свињског и говеђег користи и рибљи желатин.
ХЛАДНЕ РУКЕ И НОГЕ МОГУ ДА БУДУ ЗНАК ОЗБИЉНИХ БОЛЕСТИ! Реагујте на 1. СИМПТОМ лоше циркулације
ОВДЕ НАЈВИШЕ ВРЕБА ОМИКРОН СОЈ: Стручњаци откривају 5 НАЈОПАСНИЈИХ грешака, због њих је ризик од заразе ОГРОМАН
Говеђи желатин
Говеђи желатин садржи дијететски колаген, пролин, глицин и протеин. Сматра се да има позитиван утицај на здравље коже, косе и ноктију, помаже код болова у зглобовима, затеже кожу, добар је за пробавни и имуни систем, а претпоставља се и да смањује појаву целулита. Трећину свих аминокиселина у желатину чини глицин који је познат по антиупалним дејствима па је добар код зарастања ранам регенерације коже, а повољно утиче и на квалитет сна.
Ипак највећу примену говеђи зелатин има у прехрамбеној индустрији и као средство за желирање се може наћи у хладним млечним производима, посластицама и желеима кондиторске индустрије и месним производима.
Како се пије говеђи желатин?
Примена говеђег желатина у лековите сврхе је врло једноставна. Желатин се потопи у јогурт или обичну воду и остави да одстоји како би набубрио па се може попити или боље речено појести.
Говеђи желатин: Лековитост и употреба
Осим примена у кулинарству, говеђи желатин се користи и за отклањање многих здравствених проблема. Посебну примену као лек има код проблема са кичмом, костобоље, али и кад је оштећена хрскавица. Пролин и хидросипролин су делотворни за опоравак везивног ткива што се приписује и желатину који такође може да повећа раст и обим везивног ткива.
ГОВЕЂИ ЖЕЛАТИН ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Желатин је нискокалоричан, смањује апетит, појачава осећај ситости и помаже ако желите да смршате. Практично не садржи масти и угљене хидрате. Препоручљиво га је уврстити у исхрану ако желите добро свом организму.
ГОВЕЂИ ЖЕЛАТИН ЗА ХРСКАВИЦУ, КОСТИ И ТЕТИВЕ: Желатин ојачава зглобове и срчани мишић и убрзава метаболизам. Веома добро утиче на концентрацију и помаже кожи да остане еластична и здрава. Даје еластичност и снагу тетивама и лигаментима. Осим тога спречава остеопорозу, говеђи зелатин побољшава квалитет ноктију и косе. Нека истраживања су показала да чак повољно утиче и на холестерол у крви. У последње време људи се окрећу природи и њеним лековима за разне болести. Један од природних начина да помогнете својим костима је сигурно и говеђи зелатин који уз адекватну исхрану може бити прави избор.
ГОВЕЂИ ЖЕЛАТИН ЗА ЗДРАВЕ ЗГЛОБОВЕ: Желатин садржи калцијум, магнезијум, фосфор и сумпор што је веома моћан састав. Све се то лако апсорбује, а кључни су за здравље костију и зглобова. Осим свега наведеног желатин помаже особама које су услед болести дуго били везани за кревет и нису устајали јер подстиче опоравак атрофираних мишића.
Желатин користе и спортисти који напорно тренирају јер садржи многе аминокоселине који убрзавају њихов опоравак.