Како да ОДМРЗНЕТЕ МЕСО, а да се НЕ ЗАРАЗИТЕ? Ово је једини ИСПРАВАН НАЧИН, није најбржи али је најбезбеднији
Сви правимо исте грешке, а кобне су по здравље!
Иако је најбоље увек користити свеже месо, нисмо увек у прилици за то, па онда посежемо за замрзнутим комадима. И то је сасвим ОК, али је важно само да га правилно чувамо и правилно одмрзавамо, како бисмо избегли заразу бактеријама.
Када је реч о одмрзавању, постоје два начина на који људи то најчешће раде, и оба су погрешна.
СКОРО НИКОГА НЕ ЗАОБИЛАЗИ, А ЖЕНЕ СУ У ВЕЋЕМ РИЗИКУ! Ево како спречити последице овог тихог обољења!
ЗБОГ ЊЕ СЕ ГОЈИШ, А ХОРМОНИ ТИ ЛУДУЈУ: Јутарња навика коју сви имају НАЈОПАСНИЈА је за здравље жене
КРАТКА КОСА, БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША: Овако се Карлеуша ПОЈАВИЛА на прошлом финалу Звезда Гранда (ФОТО)
Наиме, или одмрзавамо месо на брзину стављајући га у врућу воду или га остављамо негде на кухињском пулту да преноћи, како би било одмрзнуто да га сутрадан употребимо.
Ниједан од ова два начина није добар јер може да доведе до стварања бактерија, а када је реч о остављају меса на собној температури, ту не би требало да стоји дуже од два сата јер паралелно са отопљавањем меса долази и до размножавања бактерија.
Заправо, стручњаци тврде да постоји само један потпуно безбедан начин за одмрзавање меса, а он подразумева мало планирања унапред. Уместо поменута два начина којима се људи најчешће користе, најбоље је да месо из фрижидера пребаците у фрижидер дан пре него што ћете га користити у припреми јела. Ово решење није најбрже, али је дефинитивно најздравије и најбезбедније.