Како да ЖЕНЕ УТИЧУ НА СВОЈУ ПЛОДНОСТ! Тако је лако, а и природно
Улога жена је да једног дана буду и мајке.
Уколико сте у периоду свог живота у којем сте почеле да размишљате о томе да постанете мајка ово је текст који треба да прочитате. Како бисте свом организму пружиле најбоље саветујемо да пре вештачких суплемената утичете на унапређење своје репродуктивности природним путем. Сазнајте како можете утицати на своју плодност исхраном и посуђем које је у додиру са вашом храном.
Најздравији начин да изгубите тежину: КИЛОГРАМИ САМИ СПАДАЈУ без последица!
1. Избегавајте пластику:
Тудите се да не једете из пластичног посуђа као и да не чувате храну у пластичним чинијама јер један састојак делује као хормон естроген и узнемирује ендокрини ситем. Научници су доказали да одређени делови пластике утичи на деобу ћелија у јајницима и менструални циклус.
2. Витамин Б:
Он је најбитнији састојак када је реч о превенцији побачаја и зато је веома важно да га уносите у организам редовно.
Витамином Б богати су спанаћ, блитва, броколи, сочиво, поморанџа, папаја.
3. Витамин Д:
Њега ћете првенствено добијати од сунца тако да уколико се одпредељујете да постанете мајка свакако треба што више времена да проводите напољу у лаганој шетњи.
Конзумација овог витамина, нарочито зими регулисаће ваш циклус, смањиће компликације у трудноћи, а доказано поправља расположење. Једите јаја, путер, масне рибе попут харинге.
4. Омега 3 масне киселине:
Оне су одличне за плодност, регулишу хормоне, повећава слуз грлића материце, унапређује овулацију, побољшава квалитет јајника и повећава проток крви репродуктивних органа.
Наћи ћете га у ланеном семену, чија семенкама, орасима и рибљој икри.
5. Пробиотици:
Научно је доказано да добар рад стомака позитивно утиче на имуни систем, расположење и плодност, а свакодневни унос хране са овим дејством утиче на цревну флору.
Пијте јогурт, кефир, краставац, јабуке како бисте обезбедили добар рад црева.
НЕ МУЧИТЕ СЕ ЗА ЏАБЕ: Ове вежбе сви радимо у теретани - потпуно су БЕСКОРИСНЕ а једна је и ОПАСНА
6. Q10:
Уколико сте у тридесетим годинама ензим Q10 је нешто што би требало да конзумирате.
Природни начин да га унесете организам јесте да једете јетре и бубреге, говедину, сардине и скуше, спанаћ, броколи и карфиол.