Као да су ПЕЧЕНЕ на СМЕДЕРЕВЦУ: Ево како да ПРИПРЕМИТЕ ПАПРИКЕ у СТАНУ без ХАОСА и прејаког МИРИСА ДИМА
Домаће је најбоље...
Припрема зимнице свела се на минимум код многих домаћица, посебно код оних које живе у стану. Многе намирнице могуће је набавити у току зиме, међутим уколио желите да имате нешто квалитетно за зиму и како бисте били сигурни да је припремљено на прави начин, пожељно је да имате паприке у замрзивачу или ајвар.
Због овога вам дајемо најједноставнији начин како да испечете паприке без хаоса у кухињи и јаког мириса дима.
СТРАВИЧНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА! АМПУТАЦИЈА ПОЛНОГ ОРГАНА! Момак у АЛКОХОЛИСАНОМ СТАЊУ изгубио контролу над колима! Пет недеља био у КОМИ, а кад се ПРОБУДИО: Вилица од титанијума, 13 шрафова у бради!
НАЈСТАРИЈИ СРПСКИ ЛЕК: Скувајте ова ТРИ САСТОЈКА, заустављају КАШАЉ у рекорном року, огромно ОЛАКШАЊЕ
Потребно је да набавите или позајмите електрични роштиљ. Он, по правилу, има у дну дубљи суд налик плеху за печење који треба напунити хладном водом до ознаке произвођача.
Морате ово обавити док роштиљ још није укључен и стално водити рачуна да ниво воде не падне испод минималне границе. На решетку ређајте опране и осушене паприке, па их пеците равномерно их окрећући тако да буду “опрљене” са свих страна.
Вода у суду под решетком драстично смањује појаву дима.Такође, није неопходно да на пијаци бирате оне најравније (па и најскупље) паприке за печење, јер је решетка практичнија од равне плоче рингле или других типова роштиља. На њој се свака паприка испече, чак и она неправилног облика.
Коначно, захваљујући испаравању воде, паприка ће задржати једрину и пуноћу чак и кад је испечете. Не заборавите, циљ није да је практично исушите, тиме што ћете је пећи док цела не изгори, већ само да опрљите кожицу како би се лепо и лако ољуштила за даљу припрему.
Паприке пакујте шерпу са дебелим дном, поклопите и преко поклопца ставите влажну кухињску крпу. Кад све буду печене, нека стоје у том суду док се не охладе довољно да можете да их љуштите или нељуштене пакујете у замрзивач. Лакше се љуште под млазом воде.
Ако живите у стану без терасе, овакво печење на роштиљу се саветује само ако имате јак аспиратор, јер се интензивни мириси ипак шире. За вас је можда боље решење да паприке испечете у рерни.