КАРФИОЛ НИКАД НИЈЕ БИО УКУСНИЈИ: Запеците га с ОВИМ СЛАСНИМ преливом и уживајте у сваком залогају! (ВИДЕО)
Преукусно је...
Када пожелите брз, а здрав оброк, овај запечени карфиол ће вам сигурно добро доћи.
Било да се одлучите да га правите за ручак или вечеру, сигурно ће задовољити ваше апетите, а због прелива просто нећете моћи да га се заситите:
ЗНАМО ЗА ГАЋИЦЕ, А ЗАШТО БРУСХАЛТЕРИ ИМАЈУ МАШНУ? Објашњење је ШОКАНТНО и није због ЕСТЕТИКЕ
ЗАБОРАВЉЕНИ НАРОДНИ ЛЕК: Облогама од КУПУСА наше баке су лечиле многе бољке - ево како их најбоље искористити!
Снеки изгледа као АВИОН у 54. години: Певачица открила ТАЈНУ беспрекорног изгледа
Потребно је:
- 1 главица карфиола 600- 800 гр.
- 2 јаја
- 2 кашике ренданог качкаваља
- 200 мл павлаке за кување
- 2 кашике киселе павлаке
- 1-2 кашике брашна
- 100 мл млека
- со, бибер
- мало белог лука (може у гранулама)
- мало першуновог листа
Припрема:
Ставити карфиол да се кува, на 7-8 минута. У чинији размутити два јаја, додати 200мл павлаке за кување и 2 кашике киселе павлаке (може и само кисела павлака), потом и грануле белог лука (може и свежи), 2 кашике ренданог качкаваља и једну кашику брашна (може и мало више, 1.5), со, бибер. У све то додати и 50мл млека, па добро измешати.
Тепсију добро обложити маслиновим уљем или маслацом. Кувани карфиол пребацити у тепсију и преко тога прелити смесу. Одозго додати мало першуновог листа, па ставити у рерну, на 220 Ц, на 35 до 40 минута.
Ево како то изгледа: