KARFIOL NIKAD NIJE BIO UKUSNIJI: Zapecite ga s OVIM SLASNIM prelivom i uživajte u svakom zalogaju! (VIDEO)
Preukusno je...
Kada poželite brz, a zdrav obrok, ovaj zapečeni karfiol će vam sigurno dobro doći.
Bilo da se odlučite da ga pravite za ručak ili večeru, sigurno će zadovoljiti vaše apetite, a zbog preliva prosto nećete moći da ga se zasitite:
ZNAMO ZA GAĆICE, A ZAŠTO BRUSHALTERI IMAJU MAŠNU? Objašnjenje je ŠOKANTNO i nije zbog ESTETIKE
ZABORAVLJENI NARODNI LEK: Oblogama od KUPUSA naše bake su lečile mnoge boljke - evo kako ih najbolje iskoristiti!
Sneki izgleda kao AVION u 54. godini: Pevačica otkrila TAJNU besprekornog izgleda
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola 600- 800 gr.
- 2 jaja
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike kisele pavlake
- 1-2 kašike brašna
- 100 ml mleka
- so, biber
- malo belog luka (može u granulama)
- malo peršunovog lista
Priprema:
Staviti karfiol da se kuva, na 7-8 minuta. U činiji razmutiti dva jaja, dodati 200ml pavlake za kuvanje i 2 kašike kisele pavlake (može i samo kisela pavlaka), potom i granule belog luka (može i sveži), 2 kašike rendanog kačkavalja i jednu kašiku brašna (može i malo više, 1.5), so, biber. U sve to dodati i 50ml mleka, pa dobro izmešati.
Tepsiju dobro obložiti maslinovim uljem ili maslacom. Kuvani karfiol prebaciti u tepsiju i preko toga preliti smesu. Odozgo dodati malo peršunovog lista, pa staviti u rernu, na 220 C, na 35 do 40 minuta.
Evo kako to izgleda: