ЧИСТИ КРВ, ПУН ЈЕ ВИТАМИНА Ц - Кестен смањује лош холестерол, подстиче ПРОБАВУ и нормалан РАД МЕТАБОЛИЗМА
Право је време да га искористите!
Сдоласком јесени, печено кесетење замирише улицама, подсећајући нас на топли дом и укусе детињства. Осим што га вежемо за лепе успомене, кестен је дар од природе који је веома здрав и хранљив. У исхрани се користи питоми. Иако је орашасти плод, кестен садржи мало масти и углавном га чине сложени угљени хидрати. То наравно никамо не значи да је мање здрава храна од, на пример, ораха или лешника.
ЗА 10 МИНУТА И МАЊЕ ОД 200 ДИНАРА: Водоинсталатер показао ТРИК за чишење wc шоље и водокотлића БЕЗ ХЕМИЈЕ
ОВА ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА важе за НАЈВЕЋЕ ВЕСЕЉАКЕ у Зодијаку! Да ли сте међу њима?
Извор влакана
Само 10 печених кестена обезбедиће вам 17% дневне дозе влакна која су неопходна за здраву пробаву.Влакна која се налазе у биљној храни попут орашастих плодова утичу на снижавање нивоа ЛДЛ (или „лошег“) холестерола и доприносе одржавању телесне тежине.
Стабилан извор енергије
Пошто садржи сложене угљене хидрате, наше тело их полако вари, што му обезбеђује ставилан извор енергије. Храна богата влакнима и сложеним угљеним хидратима не ремети ниво шећера у крви, тачније смањује потенцијалне скокове инсулина.
Јача имуни систем, крвне судове и кости
Осим сложених угљених хидрата, кестен садржи витамин Ц који доприноси јачању имунолошког система, али и крвних судова, формирању хрскавице, мишића… Штити ћелије од оксидативног стреса и помаже у апсорпцији и складиштењу гвожђа.
Кестен садржи и бакар, који има важну улогу у очувању крвних судова, нерава, имунолошког система и костију. Десет печених кестена обезбеђује 21% препоручене дневне потребе за овим минералом.