КОЛАЧ СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Прави се за 20 минута - помешаш, излијеш и испечеш, а укус ФЕНОМЕНАЛАН
Данас вам доносимо предлог за једноставан и преукусан колач са маком - оно што је најбоље код овог колача је да се прави баш брзо
Семе мака се сматра суперхраном и због тога треба што чешће да га користите у исхрани. Ово семе је изузетно богато витамином Ц, Е и витаминима Б комплекса који делују као важни кофактори у метаболизму масти и угљених хидрата. Обилује и важним минералима који су лако искористљиви.
Данас вам доносимо предлог за једноставан и преукусан колач са маком - оно што је најбоље код овог колача је да се прави баш брзо.
ЕКСПРЕСНО БРЗ ОБРОК од старог хлеба: Направите хрскаве залогаје са занимљивим додацима (РЕЦЕПТ)
УРАДИТЕ ОВО ПРЕ НЕГО ШТО ПОСЕГНЕТЕ ЗА ЛЕКОВИМА: Само додајте мало лимуновог сока у овај напитак и нестаће главобоља! (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 3 јаја
- 150 гр шећера
- 100 гр брашна
- 100 гр гриза
- 200 гр мл. мака
- 1 прашак за пециво
- 100 мл маслиновог уља
- 200 мл јогурта
- 50 гр сувог грожђа
- мало рума
- 100 гр беле чоколаде
Припрема:
Измешати брашно гриз, прашак за пециво и мак.
Умутити јаја, са шећером, додати суве састојке, уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех 22 цм премазати уљем и посути брашном.
Сипати у плех и пећи на 190 степени Ц око 45 минута.
На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади, па онда сећи. Пријатно.