Кромпир ЧОРБА је најједноставније јело "НА КАШИКУ" - Скувајте богати и издашни оброк од 4 намирнице које су БАШ ЈЕФТИНЕ
Начите како се прави домаћинска кромпир чорба.
У потрази за брзим, хранљивим и укусним јелом које ће задовољити целу породицу? Кромпир чорба је савршен избор! Ова класична супа је изузетно једноставна за припрему, а састојци су лако доступни у свакој кухињи. Њена богата арома и кремаста текстура чине је омиљеном код свих генерација.
Састојци:
- 3 шаргарепе
- 1 паприка
- 1 црни лук
- 6 кромпира
Припрема:
Припрему започните тако што ћете поврће опрати и очистити. Црни лук ситно исецкајте, а шаргарепу и паприку нарежите на колутове или коцкице. Кромпир огулите и исеците на коцке.
У већем лонцу загрејте мало уља и додајте ситно сецкани црни лук. Пржите га док не постане стакласт, а затим додајте шаргарепу и паприку. Кувајте још неколико минута, мешајући повремено.
Када поврће омекша, додајте кромпир и налијте воду, толико да све поврће буде прекривено. Посолите и побиберите по укусу, а ако желите, можете додати и мало зачина по избору.
Кувајте чорбу на средњој температури док кромпир не омекша, што обично траје око 20-30 минута. Када су сви састојци кувани, можете користити штапни миксер да чорбу изблендате до жељене текстуре. Ако волите чорбу с комадићима, слободно је оставите неизблендану.
Затим једну кашику брашна или кукурузног скроб помешајте са водом и лепо сједините. Додајте у чорбу.
Уживање у кромпир чорби
Послужите чорбу топлу, уз домаћи хлеб или хрскаве кростине. Ова кромпир чорба је идеална као главно јело, али се може послужити и као предјело.
Једноставна, укусна и хранљива, ова чорба ће вас загрејати током хладних дана и пружити вам осећај домаће удобности. Кромпир чорба је право мало чудо у кухињи које свако може направити!