ОДМАХ ЈЕ ИЗБАЦИТЕ ИЗ КУХИЊЕ: Уколико користите ВАРЈАЧУ у кувању, у великој сте ОПАСНОСТИ, ево и зашто (ВИДЕО)
Ма колико је добро и темељно прали, на њој се задржава велика количина бактерија...
Шта фали дрвеним варјачама? Лепо изгледају, не гребу по тигању, јефтине су и природне. Нажалост, осим ових предности, имају и један недостатак који их потпуно дисквалификује.
Ако не можете да их баците, задржите их као украсе. Али никада више не би требало да користите дрвене варјаче када кувате храну.
НАУКА ПОТВРДИЛА! Омиљено пиће многих УЗРОКУЈЕ ЋЕЛАВОСТ код мушкараца, али то НИЈЕ СВЕ
ОВО ПИЋЕ У КАФИЋИМА НИКАКО НЕ ПОРУЧУЈТЕ: Сви га пију, а БАКТЕРИЈА има више него ВОДА У WC ШОЉИ
Мет Престон, аустралијски кувар и судија на локалном Мастер Chef програму, развио је "тест дрвеном кашиком". Омогућава вам да одредите да ли се предмет и даље можете да користите или се можете да га баците.
Метода коју он предлаже је врло једноставна, а све што вам треба је чаша топле воде. Ставите дрвену варјачу у то и оставите 20 минута. По повратку, можда ћете бити веома изненађени. И то је прилично негативно.
Идеју аустралијског кувара сада је опозвао један од корисника ТикТок-а. Снимила је видео на којем дрвену кашику ставља у кључалу воду. "Нисам била спремна за то" - са гнушањем коментарише ефекат. Вероватно нисте ни ви.
Овај кратки видео брзо је постао виралан, прикупивши преко милион лајкова, хиљаде коментара и десетине хиљада дељења. "Мој живот више никада неће бити исти" - пишу корисници интернета.
У чаши ће се налазити загађивачи који су до сада били на површини варјаче и испуштају се у храну током кувања. Већина људи је шокирана након овог теста. Посебно они који мисле да врло темељно чисте кухињски прибор.
Сада разумете зашто дрвени кухињски прибор није добра идеја. Много је боље заменити их силиконским. Они су хигијенски, отпорни на топлоту, флексибилни, лако се перу и сигурно ће вам служити много дуже.