Купус ипак НИЈЕ толико ЗДРАВ: Због овог начина припреме губе се позитивна својства и треба бити УМЕРЕН
Ево о чему се ради.
Уколико сте љубитељ киселог купуса који је веома популарна намирница код нас, треба да будете свесни и тога да није једнако добар за све људе, посебно оне којима је из здравствених разлога забрањено да конзумирају превелике количине соли.
За кишељење купуса користи се велика количина соли, а то није здраво, поготово што се после јела пије велика количина воде. Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима.
ТЕЛО ВАМ ШАЉЕ ЈАСАН СИГНАЛ - Ево шта говори стална потреба за слаткишима и пецивом
Беличасти секрет и УПОРАН СВРАБ у интимној регији - Први СИМПТОМИ КАНДИДЕ и како да је лечите, ове намирнице СТРОГО ЗАБРАЊЕНЕ
Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме. Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.
Немир у рукама и ногама често се јавља као последица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова пре употребе. Дакле, са киселим купусом, који је без сумње користан, ипак треба бити опрезан и умерен када је у питању конзумација.