ТОПЛА ЛИМУНАДА: Пијте свако јутро пре доручка, за 2 НЕДЕЉЕ ћете се ПРЕПОЛОВИТИ и заштитити од ВИРУСА
Иако је лимунада одличан освежавајући летни напитак, лимун конзумирамо и зими уз врућу лимунаду
Ког воћа се првог сетите кад помислите на витамин Ц? Сигурно је већина од вас помислила на - лимун.
Остатак је одабрао слађу варијанту, наранџу. И управо је лимун воће које ће вам се прво наћи при руци кад осетите прехладу, грип и друге потешкоће с синусима и дисајним путевима. Шта учинити с лимуном, осим да га исцедите у чај? Направите топлу лимунаду!
ЗАВРШИО СЕ РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР: Након ТЕШКОГ ПЕРИОДА ево шта је остали, следи период ОСЛОБОЂЕЊА
Регулише СТОМАЧНУ КИСЕЛИНУ, помаже код ГАСТРИТИСА: Овај сок елиминише НАДУТОСТ и зауставља болове
Витамин Ц из лимуна ће помоћи здрављу, али и бити подршка губљењу вишка килограма. Топла лимунада коју попијете ујутро, на празан желудац, има додатне предности: помаже пробавном систему, олакшава избацивање токсина из организма, помаже у проблема са затвором (констипацијом) и дијарејом, оптимизирајући рад црева.
Витамин Ц доприноси нормалној психолошкој функцији, метаболизму стварања енергије, функционирању нервног и имунолошког система, посебно током и након интензивног тренинга.
Уз то што доприноси нормалном стварању колагена за нормалну функцију десни, хрскавице, костију, коже, крвних судова и зуби, витамин Ц утиче на смањење умора и исцрпљености, што је веома важно за особе које редовно и напорно вежбају.
Будући да јача имуни систем, редовна конзумација топле лимунаде може спречити болести попут ларингитиса, бронхитиса, грипа, прехладе, артритиса, високог крвног притиска, бактеријских инфекција и бубрежних и жучних каменаца.
За јачу припрему и већу заштиту од вируса додајте и ђумбир и бели лук
Треба вам:
- 4 неољуштена лимуна.
- ђумбир дугачак око 4 центиметара или две кашичице наренданог.
- Четири велике главице белог лука
- 2 литра воде
Припрема:
Добро оперите четири лимуна а онда их насецкајте на мање комадиће. Ољуштите бели лук и ставите га у блендер заједно са лимуновима и ђумбиром. Блендајте док не добијете компактну смесу.
Онда то пребаците у тигањ, помешајте са водом и не престајте да мешате док не прокључа. Када прокључа, оставите да се прохлади, па након што течност оцедите ставите је у стаклену теглу.
Употреба:
Попијте чашу сваког јутра пре доручка, а онда по чашу након сваког оброка. Можете ово понављати две до три недеље, са обавезним одмором од седам дана након сваке недеље. Већ после пар дана бићете видно одморнији и боље ћете се осећати.