Мекана и ваздушаста ЈОГУРТ ПИТА са качкаваљем БЕЗ КОРА: Неодољива комбинација укуса, а једноставна припрема
16.03.2025.
16:43
Коментари (0)
Јогурт у тесту даје мекоћу и ваздушасту текстуру, док качкаваљ додаје богат, кремас и благо сланкаст укус који се топи у устима.
За разлику од класичних пита које захтевају развлачење кора, овај рецепт је једноставан, без компликованих кораја, а резултат је увек савршен.
Састојци
- 600 мл јогурта
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашика оригана
- 450 г брашна
- 400 г сира
- 40 г маргарина
- 4 јајета
- 400 г наренданог качкаваља
Помешајте јогурт, прашак за пециво, истопљени маргарин, разлупана јаја и додајте кашику оригана. Мешајте док се смеса не сједини.
У смесу додајте просијано брашно и наставите са ручним мућењем. Затим додајте качкаваљ и промешајте.
Плех премажите уљем и сипајте смесу.
Пеците 40 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Home kitchen with Danny.