Мекане и ПУНЕ укуса - Плетенице са ПАВЛАКОМ , одличне су и за ДОРУЧАК и вечеру, по ТРАДИЦИОНАЛНОМ рецепту
Мекане, пуне укуса и павлаке, ове плетенице су одличне за доручак и вечеру. Посебно их воле деца, због њиховог интересантног облика, па су и одлична ужина.
Плетенице са павлаком, по старинском рецепту, ће вас одушевити и стално ће вам тражити да их поново правите, јер ко их једном проба, враћа се овом рецепту изнова и изнова.
Данас се обележава 35. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-а, а многи и данас живе у мраку ДРУШТВЕНЕ СТИГМАТИЗАЦИЈЕ! Овако Србија дочекује 1. децембар
Овако се ХРАНИ Новак Ђоковић за успешан и ДУГОВЕЧАН ЖИВОТ - Детаљан ЈЕЛОВНИК за 3 дана, МЛАКА ВОДА ујутру је посебно ВАЖНА
Потребно је:
- 29 гр квасца
- 40 мл млаке воде
- 1 касика сећера
- 2 пуне кашике киселе павлаке
- 20 мл уља
- 100 мл млека
- 550 гр брашна
Припрема:
Измрвити квасац у млакој води и додати сећер. Када смеса запени сипати у ванглицу, додати млеко, павлаку и уље. Додавати брашно и замесити глатко тесто, средње тврдо. Покрити и оставити да одстоји 30 минута, на собној температури. Поделити на два дела и обликовати лопте и покрити да одстоји , поново , 5-6 минута. Развити на правоугаоник. премазати мало маргарином и исећи на траке дужине 2 цм. Ставити 4 траке једну преко друге и штапицем за роштиљ који сте премазали маргарином, притиснути по средини, па извући штапић и тесто исећи ножем. Прстима притиснути крај, па увити у плетеницу. Ређати у подмазан плех и покрити да одстоји 10 минута. Пећи на 220 степени, 35 минута, док не порумени. Пријатно!