МЕТАРСКИ КОЛАЧ: Најукуснији и најиздашнији колач који ћете пробати овог лета, бољи од сваке торте
Ово ће постати ваша омиљена посластица.
Посластице су незаобилазни и омиљени део трпезе. Уколико желите да се вратите у детињство, овај бакин рецепт ће вас подсетити на неке прошле дане. Данас вам доносимо рецепт за колач на метар.
Само име данашњег слаткиша говори да се ради о издашном колачу који ће вас одушевити и квантитетол и квалитетом.
ЈЕЛО СА ТРАДИЦИЈОМ: Кромпир са павлаком ће задовољити вашу глад и задивити ваше госте - Неодољиво укусан РЕЦЕПТ
НЕКА ДОМ ЗАМИРИШЕ НА ДЕТИЊСТВО: Принцес крофне по рецепту наших БАКА – најлепше које сте ИКАДА пробали
Потребно је за бисквит:
- 4 јаја
- 100 гр шећера
- 100 мл уља
- 100 мл млека
- 250 гр брашна
- 1 прашак за пециво
- 2 кашике кака
За крем:
- 650 мл млека
- 100 гр шећера може мање
- 2 ванилина шећера
- 2 пудинга од ваниле
- 100 гр маргарина
Глазура:
- 150 гр чоколаде
- 50 мл уља
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, додати уље, млеко и све изједначити. Podelliti на два дела у један додати 2 кашике кака. Најбоље би било излити у узане ребрасте плехове, а може и обичне, битно је да их обложите пек папиром. Прво пеците тамни, па светли део теста.
Крем се припрема тако што у млеко додати шећер, ванилин шећер и пудинг, мешати све време. У врућ пудинг додати маргарин, па кад се мало прохлади измиксати. Охлађени бисквит исечи по шарама око 2 цм дебљине. Тамни комад премазати кремом од пудинга, па залепити светли и њега премазати, па додати опет тамни и тако до краја. Премазати остатком крема и охладити добро. Истопити чоколаду са уљем, добро измешати, па прелити.
Предлажемо вам да добро охладите колач, оставите га да се хлади бар 3-4 сата или преко ноћи. Сеците га косо, да би се видела унутрашњост.