METARSKI KOLAČ: Najukusniji i najizdašniji kolač koji ćete probati ovog leta, bolji od svake torte
Ovo će postati vaša omiljena poslastica.
Poslastice su nezaobilazni i omiljeni deo trpeze. Ukoliko želite da se vratite u detinjstvo, ovaj bakin recept će vas podsetiti na neke prošle dane. Danas vam donosimo recept za kolač na metar.
Samo ime današnjeg slatkiša govori da se radi o izdašnom kolaču koji će vas oduševiti i kvantitetol i kvalitetom.
JELO SA TRADICIJOM: Krompir sa pavlakom će zadovoljiti vašu glad i zadiviti vaše goste - Neodoljivo ukusan RECEPT
NEKA DOM ZAMIRIŠE NA DETINJSTVO: Princes krofne po receptu naših BAKA – najlepše koje ste IKADA probali
Potrebno je za biskvit:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 250 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kaka
Za krem:
- 650 ml mleka
- 100 gr šećera može manje
- 2 vanilina šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr margarina
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 50 ml ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan dodati 2 kašike kaka. Najbolje bi bilo izliti u uzane rebraste plehove, a može i obične, bitno je da ih obložite pek papirom. Prvo pecite tamni, pa svetli deo testa.
Krem se priprema tako što u mleko dodati šećer, vanilin šećer i puding, mešati sve vreme. U vruć puding dodati margarin, pa kad se malo prohladi izmiksati. Ohladjeni biskvit iseči po šarama oko 2 cm debljine. Tamni komad premazati kremom od pudinga, pa zalepiti svetli i njega premazati, pa dodati opet tamni i tako do kraja. Premazati ostatkom krema i ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem, dobro izmešati, pa preliti.
Predlažemo vam da dobro ohladite kolač, ostavite ga da se hladi bar 3-4 sata ili preko noći. Secite ga koso, da bi se videla unutrašnjost.