На листи су ЗАБРАЊЕНИ намирница, а заправо НЕ ГОЈЕ! Можете да једете омиљену храну, али под овим условом
Богате су угљеним хидратима, због тога их многи избегавају!
Шта да једете кад сте на дијети? То је питање које постављају сви који покушавају да смршају, а знамо да су многе намирнице на списку "забрањених".
Међу њима су оне богате угљеним хидратима, које избегавамо бојећи се гојења. Стручњаци кажу да нису баш све недозвољене и да можете ипак да их уврстите у јеловник.
ПРЕВЕЛЕ БИ ЖЕДНОГ ПРЕКО ВОДЕ! Жене рођене у овим знацима су фаталне заводнице, не може им нико одолети
НОЋАС ЈЕ ПУН МЕСЕЦ! Урадите ово за успех у љубави и послу, изолујте се на пар минута и почните
Кромпир је пун скроба, али можете да га користите чак и током дијете, под условом да га припремате на посебан начин. Можете чак и кда га печете,, али је важно да га прво прокувате како бисте уклонили што више скроба. Затим га оцедите и пеците на што мање масноће. Такође, комбинујте га са салатом, а не са неком другом намирницом богатом угљеним хидратима.
Пиринач је, слично кромпиру, пун скроба, па и за њега важи правило да га треба скувати у доста воде и затим оцедити. Број калорија се, кажу нутриционисти, може чак преполовити уколико куваном пиринчу додате мало масноће. На пример, на порцију пиринча, умешајте равну кашичицу маслиновог уља, а тиме ће јело постати и укусније, а пиринач променити структуру и бити мање калоричан.
Протеински напици су веома варљиви - у куповним верзијама има доста шећера. Међутим, ако правите домаћи шејк, без шећера и са доста протеина, нисте у опасности да се од њега гојите. Наравно, не претерујте са количинама.
Јаја, такође, не треба у потпуности избегавати, јер су изузетно важна као извор калцијума, протеина и витамина Д. Једите их барена, поширана или печена на фолији.
Овсена каша може да буде, слично протеинским шејковима, "ризична". "Инстант" каша је пуна шећера, а она коју сами спремите код куће зависи само од вас!