Најједноставнији РЕЦЕПТ ЗА ТУЛУМБЕ! Хрскаве споља, а мекане изнутра - Уз један трик упиће сав сируп и биће невероватно сочне
Тулумбе су слаткиши који се лако прави и који увек импресионира.
Тулумбе су омиљени слаткиши у многим домаћинствима, а њихова хрскава спољашњост и мекана унутрашњост чине их правим ужитком. Овај једноставни рецепт омогућава вам да припремите савршене тулумбе које ће се топити у устима. Уз један трик, упиће сав сируп и постати невероватно сочне.
Састојци:
За тесто:
- 250 мл воде
- 100 г путера
- 200 г брашна
- 3 јаја
- Прстохват соли
За сируп:
- 400 г шећера
- 500 мл воде
- 1 кашичица лимуновог сока
За пржење:
- Уље (количина по потреби)
Прво припремите сируп тако што ћете у шерпи помешати воду и шећер, додајући лимунов сок. Кувајте док се шећер не отопи, а затим оставите да се охлади.
Загрејте воду и путер у другој шерпи до врења. Када проври, додајте брашно и прстохват соли, мешајући док се смеса не сједини и одвоји од зидова шерпе. Скините шерпу са ватре и постепено додајте јаја, једно по једно, добро мешајући након сваког додатка.
У дубоком тигању загрејте уље. Уз помоћ шприца за колаче са звездастим наставком, истискујте мало теста у облику тулумби директно у вруће уље. Пржите их док не добију златно смеђу боју, а затим их вадите на папирне убрусе како би упили вишак уља.
Када су тулумбе пржене, одмах их ставите у хладан сируп. Хладне тулумбе упијаће сируп брже и ефикасније, чиме ће постати невероватно сочне. Оставите их у сирупу неколико минута, а затим их пребаците на тањир.
Тулумбе су слаткиши који се лако прави и који увек импресионира. Њихова хрскава спољашњост у комбинацији са сочном унутрашњошћу чини их савршеним избором за сваку прилику. Уживајте у припреми и дегустацији овог слатког специјалитета!