Наполеонова торта за 15 минута, ВИШЕ ОД МИТА: Брза, кремаста и неодољиво луксузна посластица
Кључ брзе припреме лежи у коришћењу готовог лиснатог теста.
Наполеонова торта је позната по својим слојевима хрскавог теста и богатог кремастог фила, али традиционална верзија захтева сате припреме, а ми вам нудимо да уживате за само 15 минута.
Састојци
- 4 јаја
- 200 г шећера
- 60 г брашна
- 60 г кукурузног скроба
- 1 ванилин шећер
- 1 л млека
- 100 г маргарина
- 250 г шлага
- 800 г готовог теста
- 120 г сувих кајсија
- 120 г сувих брусница/ воће можете по избору.
У шлаг додајте шечер у праху и умутите.
У шерпу разлупајте јаја и додајте шећер, ванилин шећер, брашно, кукурузни скроб и добро умутите на рингли док се смеса не сједини. Затим постепено додајте млеко и наставите да мутите.
У смесу додајте маргарин и ручно мутите, а потом прекријте и оставите на собној температури да се охлади.
Када се смеса охлади, још једном умутите и у шлаг додајте две кашике смесе. Затим обе смесе сједините и умутите.
У плех сипајте смесу како бисте прекрили дно.
Развијте тесто на папиру за печење и исеците на транке траке. Поређајте у плех и пеците у рерни на 180 Ц на 15 минута.
Тракице поцните да ређате на фил у плех, а потом додајте још један ред фила и поспите суво воће преко. Затим ређајте још један ред теста, па фил, па суво воће, а потом опет тесто, фил и провидном фолио прекријте.
Оставите да одстоји у фрижидеру два сата.
Након два сата извадите и са остатком фила премажите ивице, а остатке теста измрвите и поспите преко.
Детаљније о начину припреме на видеу Цоократе- Српски.