НАПУНИТЕ КОСТИ КАЛЦИЈУМОМ: Убедљиво најбољи и најделотворнији народни лек за крхке кости (РЕЦЕПТ)
Како бисте ојачали кости, изглегли ломове, користите овај народни лек
Коштано ткиво је живо ткиво, које се мења током живота. Калцијум се усваја из хране и ослобађа се из костију, када га нема довољно у храни. Кости су у процесу сталног ремоделовања, из њих се ослобађа калцијум и у њих уграђује нови калцијум. У току детињства кости се више изграђују, него што се разграђују, у адолесценцији кости се подједнако разграђују и изграђују, а како човек стари процес разградње постаје доминантан и долази до губитка коштане масе. Нарочито код жена у постменопаузи долази до слабљења костију и развоја остеопорозе.
Ово је на послу СТРОГО ЗАБРАЊЕНО, а утиче и на здравље! Ако га приметите ХИТНО РЕАГУЈТЕ!
ЈЕСЕЊА ДЕТОКСИКАЦИЈА ОРГАНИЗМА: Урадите је ОВАКО и имунитет ће бити јачи, а ви ћете бити лакши и расположенији!
Да бисте "напунили" кости калцијумом, свакодневно се морате хранити храном богатом овим минералом.
Доносимо вам све народне лекове које вам могу помоћи у овом процесу:
Сматра се да је најбитније да повећате унос калцијума. Млеко и млечни производи су најчешћи избор, али не и једини.
Калцијума има и у соку од поморанџе, сувим смоквама, кељу, броколију, белом и шареном пасуљу.
Сваког дана поједите бар једну порцију зеленог поврћа. Такође, свакодневно поједите и порцију житарица, јер су богате витаминима и минералима. Међутим, прекомеран унос влакана отежава апсорбцију калцијума, те будите умерени.
Око 30 г коштуњавог воћа може бити изванредан лек против остеопорозе, а додајте и уље пшеничних клица да употпуните ефекат. Лизин је, такође, јако битан. Соја, пасуљ, леблебија и сочиво је сјајан извор лизина.
Јаја и лимун
Комбинација коју чине јаја и лимун јесте веома драгоцен лек који позитивно делује на људски скелет. За мало новца обезбедићете себи довољно калцијума да би се кости регенерисале и одржале у што бољем стању.
Ставите једно цело и чисто јаје, које није термички обрађено, у широку теглу. Прелијте га соком од свежег лимуна. Прекријте теглу и одложите је у фрижидер, где треба да стоји наредних 48 сати. За то време, на сваких пар сати, треба лагано протрести теглу. На самом почетку ћете приметити да се стварају мехурићи, али како време пролази, они ће потпуно нестати. Пажљиво извадите јаје из тегле. Свакодневно узимајте пола кашичице смеше.
Узмите пар љусака од јаја и добро их оперите. Уклоните остатке од беланаца, али сачувајте унутрашњу мембрану, јер је она богата нутријентима. Напуните суд са 6 шоља филтриране воде и пустите да течност прокључа. Пустите да се љуске кувају у тој води десетак минута да би се елиминисали могући изазивачи болести. Раширите љуске на неку стаклену површину и оставите их преко ноћи да се тако суше. Ујутру, ставите их у рерну загрејану на 200 степени и држите их унутра наредних 10 минута. Самељите љуске у млину за кафу док се не претворе у прах. Добијен прах чувајте у чврсто затвореној тегли, далеко од влаге и топлоте. Конзумирајте једну малу кашичицу дневно, тако што ћете је поделити у три дела, а сваки део помешати са оброком.