Народни лек који УБИЈА БАКТЕРИЈЕ И ВИРУСЕ, побољшава циркулацију и смирује: Медовача по ДЕДИНОМ РЕЦЕПТУ
Да бисте направили добру медовачу, треба вам свега три састојка
Медовача се кроз историју високо ценила због свог лековитог дејства и била је древно пиће Старих Словена. Пореклом је са простора где су се настанили Стари Словени и важи за једно од најстаријих пића. За Словена мед је био, могло би се рећи, основна намирница, најбоља храна и пиће.
Лековитост медоваче потиче управо од меда и прополиса, од којих се и прави овај изврстан liker. Повољно делује на циркулацију, против бактерија и вируса и побољшава апетит и варење, те је идеалан аперитив.
БЛИСТАВА КОЖА, ЗАТЕГНУТИ МИШИЋИ! Глумица НАКОН ТРИ ПОРОЂАЈА изгледа боље него ПРЕ, а све ЗАХВАЉУЈУЋИ овом режиму
После Икс Фактора се ПРЕСЕЛИЛА У КАТАР и радила РАЗНОРАЗНЕ ПОСЛОВЕ: Ево где је данас и чиме се бави Тамара Милановић
У поређењу са алкохолним пићима дејство медоваче је зачуђујуће и чудесно. Медовача даје бодрост, радост и смирење без ошамућивања, раслабљења и нездравог узбуђења. После њене употребе нема главобоље, слабости, мучнине. Напротив, медовача испијена са мером даје снагу и здравље.
Многи из незнања ликер-ракију од меда погрешно називају и “медовина”. Наиме, медовина је вино са додатком меда, док је медовача – медена ракија или правилније liker од меда (шљивовица, виљамовка, дуњевача, кајсијевача обогаћена медом).
Многи не знају да медовачу могу врло лако да направе сами, код куће, и да тако проверено знају ког је квалитета мед коришћен за њену припрему, као и ког је квалитета ракија која се користи за добијање медоваче.
Обично се користе домаћа ракија лозовача и најбољи ароматични мед од липе.
0,5 кг меда 0,8 л – 38-42 %-тне лозоваче 0,1 л прокуване или дестиловане воде 0,1 л сувог белог вина 1 лимун (корица) прстохват коријандера
Припрема:
Мед се улије у већи лонац и уз мешање умерено загреје да постане течан. Лонац се одмакне са рингле. Ако је мед довољно течан додају се лозовача, прокувана вода, бело вино, нарендана лимунова кора и уситњени коријандер уз стално мешање. Тако припремљена смеса улива се у флаше које се добро затворе.
Након два месеца стајања смеса се филтрира, а ракија улије у чисте флаше. Што дуже стоји, то је боља!