А НИСТЕ НИ ЗНАЛИ: Са ОВОМ намирницом ћете се одбранити од СВИХ прехлада и кашља! (ФОТО)
Зима вам неће моћи ништа.
Када дође зима, често чак и они са јачим имуним системом, подлегну прехладама, грлобољи, кашљу и слично. Наравно, логичан поступак би био одлазак лекару, али уколико желите прво да покушате да сами, природним путем, решите проблем, могли бисте то да урадите на следећи начин - конзумирањем белог лука.
Многи знају да бели лук веома здрав и често га користе приликом припреме разних јела, међутим, тада не добијате оно најбоље из њега. Термичком обрадом се губе права лековита својства белог лука, па је из тог разлога пожељније да се користи сиров.
Уколико немате осетљив желудац, можете само да узмете чен белог лука и да га грицкате.
Ако вас боли грло, било би добро да га сисате што је дуже могуће, до 15 минута и грлобоља би требало да прође већ исти дан.
Такође можете и овако да га користите: Изгњечите 2 чена белог лука, помешајте са медом и пола кафене кашичице уља, па поједите тако "на суво", или прелијте на тост.