Новак Ђоковић ЈЕДЕ само овај МАСЛАЦ - добија се по посебном рецепту, успорава старење и УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ
Осим што има здравствене бенефите, овај маслац можете направити сами.
У јеловнику Новака Ђоковића је и индијски маслац, а он се прави тако што се путер пречисти, а тако се добија ги, за који многи тврде да је постан.
У питању је пречишћен маслац из кога се једноставним поступком избацују вода, засићене масне киселине и лактоза. Неки воле да кажу да путер тако постаје "постан", јер је ослобођен чврстих компоненти млека. Одличан је као намаз, а може се користити и за припрему хране, као замена за уље.
У индијској медицини се истиче да ги путер има много лековитих својстава: јача имунитет, помаже у варењу, успорава старење.
Решите се ГАСОВА и НАДУТОСТИ: Стручњак одговара на питање које мучи многе
Чим устанете, ПОГЛЕДАЈТЕ КРОЗ ПРОЗОР - Патријарх Павле је говорио да у сваком ДОМУ за Аранђеловдан треба да се спреми БИТНА ствар
Због ове фотке ГОРИ ИНСТАГРАМ - Кад њена нога севне у 52. години млађе девојке могу само да завиде
Лако је сварљив, а споро сагорева па тако постепено снабдева тело енергијом – управо оно што је Новаку потребно.
Да бисте направили ги, потребно је да путер ставите у ширу шерпу, на тиху ватру и сачекати да почне да пени. Ову пену треба скидати све док се појављује. Кад путер остане прозиран, процедите га кроз газу и посао је готов.
Поред коришћења у кулинарству, ги се употребљава и као мелем за разна кожна обољења, али и за масажу и облоге.