Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВАЈ СПЕЦИЈАЛИТЕТ је неизоставни део сваке трпезе

12.11.2020. 11:41
meso, delikates
месо, деликатес / Извор: Shutterstock

Симбол породичног наслеђа и дуге традиције, деликатес који је много више од “обичне љуте кобасице”.

Ако сте икада били гост у једној војвођанској кући, сигурно кући нисте отишли гладни. Који год да је повод посете у питању увек ће вас дочекати богата трпеза. А на њој, неизбежно, понос и дика сваког војвођанског домаћинства, врхунски гурманлук – кулен, љути деликатес који се густира с великим ужитком и натенане.

Да се најбољи кулен прави у Војводини, сви знамо. Уосталом, у питању је традиција дуга сигурно више од два и по века, а неки сматрају да кулен датира још из доба великих сеоба. Некада давно био је специјалитет који се служио искључиво у посебним приликама, и конзумирао натенане. Но, иако многима овај танко нарезани пикантни деликатес, који додатно отвара апетит, по свему личи на кобасицу, кулен то дефинитивно није! А разлика је у начину на који се прави – да би се направио заиста врхунски кулен, постоје одређена правила која се морају строго поштовати. За разлику од класичних кобасица, војвођански кулен посебан је по томе што се прави се од чисто свињског меса, у које се додају додају слатка и љута паприка, со и посебни зачини.

Ни дан-данас појединачна домаћинства не праве кулен у великим количинама, па многи немају прилику да често конзумирају овај укусни деликатес. Но, уколико желите да се на вашој трпези нађе кулен заиста врхунског квалитета, баш какав се правио одвајкада, требало би да знате да Неопланта производи баш такав кулен – прави војвођански, љути, од најфинијег меса и савршено уклопљених зачина, који се прави с љубављу за најближе.

Штавише, недавно истраживање јавног мнења показало да је кулен Неопланта Деликатес бренда оцењен највишом оценом по избору потрошача. И то с разлогом. Неопланта је направила врхунски производ по унапређеној рецептури, која повезује и сремачки и петровачки и словачки кулен. Од сваког су узели оно најбоље и направили прави војвођански кулен, у коме ће уживати љубитељи деликатеса из целе Србије. Оно што је посебно за сваки Неопланта Деликатес Кулен јесте да се суши 35 дана по јединственој технологији која подразумева филтритање дима водом

Дакле, ако волите љуто и желите да се и на вашој славској, празничној трпези или свакодневној трпези пронађе квалитетан кулен направљен на прави, Широооко војвођански начин, избор је Неопланта Деликатес Кулен, који вас чека вас у различитим паковањима, у комаду или фино и танко насецкан.