Ово је рецепт за ПРАВУ СРПСКУ ПРОЈУ - Нема јаја, јогурта и сира, само башно и основни састојци
24.12.2024.
20:07
Коментари (6)
Ставља се свињска маст, али уколико постите можете ставити уље као замену.
Прилично смо се намучили да пронађемо што аутентичнији рецепт за проју коју су наши стари спремали. То значи нема јаја, млека, јогрта, сира, само кукурузно брашно, вода и још пар основних састојака.
Пронашли смо један који би могао да одговара традиционалном рецепту, а уколико ви имате бољи и аутентичнији, слободно нам пишите у коментарима.
Биће вам потребно 500 грама кукурузног брашна, једна цела кашика соли, 600 мл воде која се постепено додаје и једна отопљена кашика масти.
Састојци се добро сједине и сипају у тепсију подмазану такође машћу.
Проја се пече 50 минута на 200 степени.