Нутрициониста сам, и ево како можете да ЈЕДЕТЕ ПИЦУ, А ДА СЕ НЕ УГОЈИТЕ – Једна ствар је посебно важна
Овај тип хране је важно јести паметније.
Подаци говоре да би се просечан човек најпре одлучио за пицу, уместо за другу врсту хране.
Једини проблем је што пица садржи много калорија. Заправо, иако је пица богата угљеним хидратима, масна је захваљујући подлози од теста и сиру на врху. Просечна пица садржи око 1000 калорија, док неке друге врсте имају и до 1344 калорије.
Дакле, уколико пазите на свој струк, пица можда неће изгледати као добар избор за оброк.
Нутрициониста Харијер Лидгард каже за ''The Сун'' да, уколико волите пицу, ни у ком случају не треба да је сечете.
Овакво ИЗВИЊЕЊЕ НЕ ПРИХВАТАЈТЕ - Ево како ћете знати да му је заиста жао због неког поступка
Ставила је парче јагоде у саксију са земљом, резултат ће вас одушевити! (ВИДЕО)
- Ово ће довести до тога да желите више ид а ћете се прејести ако себи дозволите и да је поједете. Ако желите да будете здрави, а да опет једете пицу, треба узети у обзир неколико ствари.
Кора
-Уместо коре од белог брашна, бирајте пицу чија је кора направљена од целог зрна. Ово вам може помоћи да се дуже осећате ситим, а обезбедићете себи енергију за цео дан.
Нутрициониста такође саветује да је тања кора много бољи избор, зато што има мање калорија од дебеле коре. - Уколико сте нетолерантни на глутен, онда је безглутенска кора избор за вас - објашњава Харијет.
Сир
Ако тражите сир са мање масти, одлучите се за свежи, фета, козији и лагана моцарела могу бити добре опције.
- Ове врсте сирева ће и даље дати одличан укус, али и неопходну нутритивну вредност – објашњава Харијер - За већи извор протеин потражите свежи сир, рикоту и пармезан.
И са сиром треба бити опрезан, не стављајте га превише зато што додавање може повећати број калорија и масти.
Додаци
- Опције као што су феферони, кобасице и сланина су богате засићеним мастима. Засићене масти могу да подигну ниво холестерола и изазвати упалне процесе у телу што може изазвати низ здравствених проблема.
Уколико се одлучите за додатке на пици, бирајте оне мање масте или додатке у виду поврћа.