ПИК Ћурећа печена шунка – стварно печена
Линија ПИК ћурећих шунки проширена је новим производом чији је посебан укус и мирис резултат правог процеса печења у завршној фази производње
ПИК Врбовец проширио је недавно лансирану линију ћурећих шунки новим производом - ПИК Ћурећом печеном шунком. Богата протеинима и са ниским садржајем масти - ПИК Ћурећа печена шунка представља одличан избор за оне који брину о здравијем начину живота. Али, ништа мање важан је и њен укус и мирис печења, резултат правог процеса печења у завршној фази производње. Управо је то карактеристика која ову ћурећу шунку издваја од других производа на тржишту.
Осим ниске калоријске вредности, ПИК Ћурећа печена шунка, баш као и ПИК Ћурећа димљена прса, не садржи појачиваче арома, вештачке боје, глутен ни соју, а уз то је произведена и са 25% мањим уделом соли. ПИК ћуреће шунке идеалне су за све који пазе на унос лаганијих и нутритивно вредних оброка, али се не желе одрећи уживања у укусној храни.
Ћуреће месо је нутриционистички балансирана протеинска намирница која може бити идеалан партнер за одржавање витке линије, те здрави летњи оброк обогаћен сезонским поврћем и зачинима. Једном речју, „супер“ храна која се може конзумирати без гриже савести и размишљања кад сте је појели и с чим сте је комбиновали.
Салата од ћуреће печене шунке и кус-куса
ПИК Ћурећа печена шунка идеално је решење за све оне који воде рачуна о својој исхрани, а својим истакнутим укусом печења обогатиће свако јело. У комбинацији с кус-кусом, свежим и куваним поврћем са зачинима чини лагану и укусну салату коју ћете припремити за мање од 20 минута. Једноставно и практично, за лагани ручак уз рекреацију или напоран радни дан, за код куће или за понети на посао - уклапа се у све сценарије.
Од састојака вам је потребно: 250 г ПИК Ћуреће печене шунке, 100 г кус-куса, 100 г грашка, 100 г бораније, 100 г чери парадајза, 60 г меког белог сира, 2 млада лука, свежа нана, свежи першун, со, бибер, маслиново уље и лимунов сок.
Припрема је заиста брза и једноставна. Кус-кус прелијте врућом водом, посолите и пустите да одстоји око 5 минута, потом га „разрадите“ виљушком (или припремите према упутству са паковања). Боранију и грашак скувајте у води па оцедите. Помешајте кус-кус, боранију и грашак у већој посуди. Чери парадајз исеците на пола, а млади лук на колутиће. Додајте у мешавину кус-куса и поврћа. Ћурећу шунку исецкајте на коцкице па помешајте са осталим састојцима. Преко свега нарендајте меки бели сир. Зачините насецканим листићима нане и першуна, додајте со и бибер, исцедите мало лимуновог сока и маслиновог уља.
Погледајте видео рецепт