ПИТА са месом и кромпиром са ПРЕЛИВОМ од јогурта је тако сочна и хрскава у исто време - Припрема се са ГОТОВИМ КОРАМА и на столу за само 10 минута имате савршен оброк
Укусна је, једноставна за припрему (користе се готове коре), а надев се прави по рецепту наших бака.
Ако желите брз, укусан и заситан оброк који се спрема у трену, пита са месом и кромпиром је прави избор! Овај рецепт је савршен за оне дане када желите да уживате у нечему топлом, сочном и хрскавом, али без превише труда.
Готове коре чине припрему изузетно једноставном, а комбинација меса, кромпира и богатог прелива од јогурта даје питама невероватну сочност и савршенство у сваком залогају.
За само 10 минута добићете оброк који је одличан за ручак, вечеру, а може бити и савршен избор за неочекиване госте. Без много муке, а са максималним уживањем у сваком залогају!
Потребно је:
500 г кора за питу
1 главица црног лука
500 г мешаног млевеног меса
3 кромпира средње величине
3 јајета
1 дл уља
2 дл јогурта
1 дл минералне воде
1 прашак за пециво
мешавина зачина,
бибер
Припрема:
Црни лук исећи на коцкице, а кромпир изрендати на крупно ренде. На мало уља пропржити црни лук, додати млевено месо и кромпир те кратко пропржити да месо промени боју, а кромпир омекша. Затим склонити са рингле, додати зачине по укусу, промешати и оставити да се охлади. Одговарајућу тепсују науљити и дно прекрити двема корама за питу. Премазати са мало фила од меса и кромпира те прекрити једном кором. Исти поступак (кора, фил) понављати док се не потроши припремљени материјал. Завршити са две коре за питу.
Припремљену питу исећи на коцке.