По рецепту Зорице Брунцлик - Припремите БРАНЦИН у соли, одличан предлог за посне славе и у време поста
Веома укусна риба, одушевиће ваше госте, али и укућане.
Зорица Брунцлик велики је гурман, а одлична је куварица. Свима је већ познт рецепт за њену салату са пилетином и наром коју су већ прозвали Брунцлик салата".
Једно од омиљених јела на њеној славској трпези је бранцин у соли. Ово посно јело одушевиће све госте.
Састојци:
- 2 кг крупне морске соли
- 1,5 кг бранцина
- лимун и поморанџа
- мало першуновог листа или рузмарина
- 2 чена белог лука
- 50 мл течности од конзервираних леблебија
Припрема:
Рибу добро осушите крпом или убрусом, па је мало изнутра посолите. Исеците поморанџу и лимун на колутове и напуните рибу воћем, белим луком, першуновим листом или рузмарином. Умутите течност из конзервираних леблебија и додајте со.
Припремљену смесу сипајте у плех за печење и положите бранцина. Прекријте и утапкајте с остатком смесе од соли. Риба мора да буде потпуно прекривена и такву је пеците у рерни на 180 до 200 степени око 60 минута. Уз помоћ металног предмета разбијте оклоп, уклоните со, залијте маслиновим уљем и послужите са кромпиром и блитвом.
Србија Данас/ Hello/ пренела: Д.М.