Чоколадни ЧИЗКЕЈК по рецепту Луне Ђогани - Торта која се брзо спрема, а због овог воћа укус је још бољи
Једноставна припрема и мали број састојака, а добијете изузетно укусану и издашну посластицу.
Луна Ђогани је демонстрирала колико је добра домаћица и како се извештила у кухињи. Представила је свој рецепт за чоколадни чизкејк.
Потребно је:
- 3 банене
- 1 литар млека
- 2 паковања млевеног кекса
- 3 чоколадна пудинга
- шумско воће смрзнуто
- 8 кашика шећера
Кора
Три банане испасирати и додати 300 грама млевене плазме и промешати док не постане хомогено, затим наставити и са рукама умесити и поставити у калуп да буде подлога за торту.
Чоколадни фил
Загрејати 800 милилитара млека и додати у њега 8 кашика шећера. У 200 милилитара млека замутити 3 кесице пудинга, а када млеко проври сипати у њега смесу за пудинг и мешати док маса не буде густа.
Сипати у калуп на кору коју смо направили претходно.
Воћни фил
Затим припремити воћни фил.
Сипати шољицу воде у шерпу и додати пар кашика шећера по укусу, када се сједини све сипати воће и кувати док вода не испари, а смеса од воћа постане гушћа.
Воће затим прелијете преко чоколадног фила када се охлади, а преко њега посути пар кашика млевеног кекса, ради укуса.